Κόσμος

Μυρίζει… θάνατος στην Συρία! Όλοι… ετοιμοπόλεμοι – Φόβοι για την «λάθος κίνηση»

Σε μια κλωστή κρέμεται η κατάσταση στη Συρία μετά είσοδο του συριακού στρατού στην πόλη Μάνμπιτζ. Μυρίζει μπαρούτι η περιοχή όπου είναι μαζί συριακά και τουρκικά στρατεύματα. Αμετακίνητος ο Ερντογάν που θέλει να συνεχίζει ως την «τελική νίκη».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από μια κλωστή κρέμεται η κατάσταση στη Συρία μετά την είδηση ότι ο συριακός στρατός μπήκε στην πόλη Μάνμπιτζ συμμαχώντας με τους Κούρδους. Την ίδια ώρα γύρω από την κουρδοκρατούμενη πόλη έχουν συγκεντρωθεί τουρκικές δυνάμεις με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι.

[read4more]

Ο Ερντογάν εμφανίζεται αμετακίνητος τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία «ό,τι κι αν λέει ο οποιοσδήποτε», προσθέτοντας ότι η μάχη θα συνεχιστεί έως την «τελική νίκη».

Ο Λευκός Οίκος από το πρωί της Δευτέρας απειλούσε με κυρώσεις την Τουρκία κάτι το οποίο τελικά έπραξε αργά το βράδυ τιμωρώντας τον Ερντογάν για την επιλογή του να επιτεθεί στη Συρία.

Και όλα αυτά την ώρα που μαίνεται και πόλεμος στον τομέα της επικοινωνίας. Τα media αποτελούν για τα καλά «μέρος» του πολέμου με το εθνικό πρακτορείο της Τουρκίας να επιτίθεται στο ABCNews και να το κατηγορεί για προβολή ψευδών βίντεο για την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία.  Παράλληλα οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές έδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι στο πλευρό του Ερντογάν χαιρετώντας και πάλι στρατιωτικά όταν σκόραραν κατά της Γαλλίας όπως είχαν κάνει και την περασμένη Παρασκευή στον αγώνα με την Αλβανία.

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη

H δημόσια συριακή τηλεόραση και το συριακό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδουν ότι ο συριακός στρατός -μετά και την “συμμαχία” του με τον υπό κουρδικό έλεγχο SDFεισέρχεται στην πόλη Μάνμπιτζ στη βορειοανατολική Συρία, πόλη που αποτελεί προπύργιο των Κούρδων, στο πλαίσιο στρατιωτικής ανάπτυξης για να αντικρούσει την τουρκική επίθεση.

“Μονάδες του στρατού εισήλθαν στην Μάνμπιτζ”, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA. Τοπικός αξιωματούχος σε αυτή την πόλη που ελέγχεται από στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο συνδέεται με τις κουρδικές αρχές στη Συρία, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την είσοδο των στρατευμάτων στην πόλη και την “ανάπτυξή τους στις γραμμές του μετώπου”.

Σήμερα, συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από ρωσικές δυνάμεις δεν έχασαν χρόνο και εκμεταλλευόμενες την ξαφνική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία μετά την τουρκική εισβολή, αναπτύχθηκαν βαθιά στο εσωτερικό του εδάφους που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο νοτίως των τουρκικών συνόρων.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε πως η Τουρκία σκοπεύει να εκδιώξει τους υπό την ηγεσία των Κούρδων μαχητές από την πόλη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιχείρησε να «θολώσει τα νερά», λέγοντας: «Εμείς, ως Τουρκία, δεν θα μπούμε στη Μάνμπιτζ μέχρι ν’ αδειάσει. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της περιοχής εκείνης στη Συρία, οι Άραβες, και οι φυλές που είναι οι αληθινοί ιδιοκτήτες θα πάνε εκεί. Η προσέγγισή μας στο θέμα αυτό είναι να εγκατασταθούν εκεί και να προβλέψουμε για την ασφάλειά τους», προσέθεσε.

Ωστόσο, τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως η Daily Sabah, μεταδίδουν πως οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ήδη «μπει» στην συγκεκριμένη πόλη για «εκκαθαρίσεις».

Την είδηση ότι γύρω από το Μάνμπιτζ βρίσκονται παραστρατιωτικοί που στηρίζονται από την Τουρκία, μεταδίδουν και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

Εάν όσα μεταδίδονται είναι ακριβή και δεν βρίσκονται απλά στη σφαίρα της προπαγάνδας που όλες οι πλευρές χρησιμοποιούν κατά κόρον, η κουρδοκρατούμενη πόλη στην βορειοανατολική Συρία θα γίνει το πρώτο σημείο σύγκρουσης των Τούρκων εισβολέων με τον στρατό της Συρίας.

Πάντως ο Ερντογάν, από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου βρίσκεται, ήταν σαφής: Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία «ό,τι κι αν λέει ο οποιοσδήποτε», διακήρυξε, προσθέτοντας ότι η μάχη θα συνεχιστεί έως την «τελική νίκη».

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρηση μέχρι τέλους, χωρίς να δίνουμε προσοχή σε απειλές. Θα ολοκληρώσουμε, οπωσδήποτε, τη δουλειά που ξεκινήσαμε. Η μάχη μας θα συνεχιστεί έως την επίτευξη της τελικής νίκης» υπογράμμισε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Ο Τραμπ απέρριψε αίτημα του Σαουδάραβα πρίγκιπα να επιτεθεί στους Χούθι της Υεμένης – «Θα το ξαναέκανα», λέει για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε τελευταία του συνέντευξη ο Τραμπ φάνηκε για ακόμα μία φορά αμετανόητος για την έναρξη του πολέμου, παρά τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου
τραμπ
11η Σεπτεμβρίου: Πώς η Gen Z μαθαίνει για τον εφιάλτη που δεν έζησε και που άλλαξε τον κόσμο
25 χρόνια συμπληρώνονται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους, όταν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα έριξαν αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο
25 χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου
Συγκλονιστικά βίντεο από την επίθεση του Ισραήλ σε υπόγειες εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ - Καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ
Επιτέθηκαν στην οροσειρά Αλί αλ-Ταχέρ όπου η Χεζμπολάχ πιστεύεται ότι είχε κατασκευάσει ένα υπόγειο κέντρο διοίκησης και αποθήκες όπλων
λιβανος εκρηξη