Κόσμος

NASA: Ήταν ο δεύτερος θερμότερος Αύγουστος εδώ και 137 χρόνια!

Δεν είναι να απορεί κανείς που μέσα Σεπτεμβρίου κάνει… 40αρια! Ο φετινός Αύγουστος ήταν κατά τη NASA ο δεύτερος θερμότερος στην ιστορία!

Ο Αύγουστος του 2017 ήταν ο δεύτερος θερμότερος στη σύγχρονη μετεωρολογική ιστορία της Γης, εδώ και 137 χρόνια. Αυτό ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA.

Αύγουστος “κόλαση”

Ο φετινός ήταν κατά 0,85 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστός από τη μέση θερμοκρασία Αυγούστου κατά την περίοδο αναφοράς 1951-1980.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τον Αύγουστο του 2016. Ήταν κατά 0,99 βαθμούς Κελσίου θερμότερος από την περίοδο 1951-1980, λόγω του πολύ ισχυρού τότε φαινομένου Ελ Νίνιο.

Οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου της NASA βασίζονται σε περίπου 6.300 μετεωρολογικούς σταθμούς ανά τον κόσμο, σε όργανα πάνω σε πλοία και σημαδούρες, καθώς και στους ερευνητικούς σταθμούς της Ανταρκτικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απαγχονισμένη εντόπισε την Dana Eden ο αδερφός της, 3 ώρες μετά τον θάνατό της - Αυτοχειρία εκτιμούν οι αρχές
Η 52χρονη εντοπίστηκε απαγχονισμένη με τη ζώνη από το μπουρνούζι της, οι αρχές βρήκαν χάπια στο δωμάτιο του ξενοδοχείο της και δεν υπάρχουν στοιχεία που να «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια
Η Dana Eden
Πάνω από 70 ΜΚΟ λένε «όχι» στο νέο νομοσχέδιο της ΕΕ για το μεταναστευτικό – Προειδοποιούν για πρακτικές «τύπου ICE»
Προτείνεται η δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ για όσους δεν παίρνουν άσυλο και αυστηρότερες κυρώσεις σε όσους αρνούνται να φύγουν από το ευρωπαϊκό έδαφος
Παράτυποι μετανάστες στην Κρήτη