Κόσμος

Νέα επεισόδια λόγω κορονοϊού! Συλλήψεις, πετροπόλεμος και… εκτοξευτήρες νερού στη Χάγη

Μετά τη Γερμανία, συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία έγιναν και στην Ολλανδία. Η Χάγη μετατράπηκε σε πεδίο μάχης το απόγευμα της Κυριακής (21.06.2020).

Έφιπποι αστυνομικοί έκαναν έφοδο, άλλοι χρησιμοποίησαν εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση και συνέλαβαν εκατοντάδες ανθρώπους στη Χάγη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν μετά το τέλος διαδήλωσης εναντίον των μέτρων με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Click4more Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού σε όλο τον κόσμο – Απέραντο νεκροταφείο η Λατινική Αμερική

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Χάγης σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον των μέτρων, ειδικά της απαίτησης των αρχών να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου σε καταστήματα ή χώρους που υποδέχονται κοινό.

Οι διαδηλωτές φόραγαν μπλουζάκια με συνθήματα όπως «Σταματήστε το lockdown» και κράταγαν πλακάτ που απαιτούσαν να καταργηθεί ο κανόνας της κοινωνικής απόστασης 1,5 μέτρου.

Κατά τον τελευταίο απολογισμό, η Ολλανδία έχει καταγράψει 6.090 θανάτους και 49.593 κρούσματα από τον κορονοϊό.

Χούλιγκαν στη διαδήλωση στη Χάγη

Ο μεταβατικός δήμαρχος Χάγης Γιόχαν Χέμκες είχε αρχικά απαγορεύσει τη διαδήλωση, επικαλούμενος πληροφορίες ότι επρόκειτο να πάρουν μέρος πολλοί οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδίως γνωστοί χούλιγκαν, προτού τελικά επιτρέψει τη συγκέντρωση, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ο Χέμκες εξήγησε αιτιολογώντας την αρχική του απόφαση πως ενημερώθηκε ότι «ταραχοποιοί» από όλη την Ολλανδία επρόκειτο να συρρεύσουν στη Χάγη. «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με διαδηλώσεις, ή το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου», επρόκειτο για μια «ομάδα που προσπαθεί εσκεμμένα να διασαλεύσει τη δημόσια τάξη», ανέφερε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διαδήλωση εκτυλισσόταν ειρηνικά ως τη στιγμή που οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων ενεπλάκησαν σε αψιμαχίες με αστυνομικούς, εναντίον των οποίων πέταξαν πέτρες και μπουκάλια.

Αργότερα, «οι τελευταίοι διαδηλωτές αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον χώρο και συνελήφθησαν βάσει της νομοθεσίας για τις διαδηλώσεις», ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση Χάγης μέσω Twitter.

«Συνελήφθησαν περίπου 400 άνθρωποι», πάντως μεγάλος αριθμός τους πολύ γρήγορα αφέθηκε ελεύθερος, πρόσθεσε η αστυνομία.

Click4more 537 κρούσματα σε μια μέρα στη Γερμανία!

Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, επειδή πέταξαν πέτρες.

Οι ολλανδικές αρχές έχουν υιοθετήσει μια προσέγγιση που αποκαλούν «έξυπνο περιορισμό», πολύ λιγότερο αυστηρή από αυτήν άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Εστιατόρια, κινηματογράφοι, καφέ, μουσεία επετράπη να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, αλλά με προϋπόθεση την τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης μεταξύ των πελατών, ο αριθμός των οποίων περιορίστηκε σε 30 ανά κατάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3