Κόσμος

Νέα επίθεση Τραμπ στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ: «Είναι ανέκδοτο που διδάσκει το μίσος και την ηλιθιότητα»

Είχαν προηγηθεί οι απειλές του αμερικανού προέδρου πως θα αφαιρέσει τα φορολογικά πλεονεκτήματα του Πανεπιστημίου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο «πόλεμος» που έχει κηρύξει ο Ντόναλντ Τραμπ με τα μεγαλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και το Χάρβαρντ να επιδίδονται σε ένα μπρα-ντε-φερ, μετά το «πάγωμα» από την κυβέρνηση 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της χρηματοδότησης του εκπαιδευτικού ιδρύματος. 

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη (16.04.25) ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το οποίο και χαρακτήρισε «ανέκδοτο» που δεν αξίζει τις χορηγίες της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Το Χάρβαρντ είναι ένα ΑΝΕΚΔΟΤΟ που διδάσκει το μίσος και την ηλιθιότητα και δεν θα έπρεπε να λαμβάνει πλέον ομοσπονδιακά κεφάλαια», δήλωσε ο Τραμπ μέσω του Truth Social, κατηγορώντας το πανεπιστήμιο ότι στρατολογεί κυρίως «ριζοσπάστες αριστεριστές, ηλιθίους και εγκεφάλους σπουργιτιού».

 /p>

Της νέας επίθεσης του αμερικανού προέδρου στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ είχε προηγηθεί οι χθεσινές απειλές πως θα του αφαιρέσει τα φορολογικά πλεονεκτήματα.

«Ίσως το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ να πρέπει να χάσει το καθεστώς της φορολογικής εξαίρεσης και να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα, εάν συνεχίσει να υπερασπίζεται την πολιτική, ιδεολογική και τρομοκρατικής έμπνευσης “τρέλα” του», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ έχει «παγώσει» ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις ύψους 2,2 δισ. δολαρίων προς το ίδρυμα.

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ βρίσκεται κοντά στη Βοστόνη και διαθέτει μια περιουσία άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ απολαμβάνει απαλλαγές από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση όπως και από την πολιτεία της Μασαχουσέτης.

Το Χάρβαρντ, όπως και άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια, έγινε θέατρο φοιτητικών κινητοποιήσεων κατά του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας. Έγινε στόχος της επίθεσης του Ντόναλντ Τραμπ μόλις πήρε τα «κλειδιά» του Λευκού Οίκου.

«Η παρενόχληση των Εβραίων φοιτητών είναι αβάσταχτη», κατήγγειλε σε ανακοίνωση του αμερικανικό υπουργείο Παιδείας. «Είναι ώρα τα πανεπιστήμια της ελίτ να λάβουν στα σοβαρά το πρόβλημα και να δεσμευθούν να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές αν θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την υποστήριξη των φορολογουμένων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στους ηγέτες των 27 μελών της ΕΕ: Τον Ιανουάριο η υπογραφή της Mercosur
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζιόρτζια Μελόνη, ζήτησε την αναβολή για να καθησυχάσει τους αγρότες, ενώ αρκετές χώρες που υποστηρίζουν τη συμφωνία, προειδοποίησαν ότι περαιτέρω καθυστέρηση, θα μπορούσε να καταστρέψει το εμπορικό deal
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το Κέντρο Κένεντι θα μετονομαστεί σε «Τραμπ – Κένεντι»: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δίνει «συγχαρητήρια» στον νεκρό πρόεδρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ όταν επανήλθε στην προεδρία απέλυσε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου και τα αντικατέστησε με συμμάχους του, οι οποίοι στη συνέχεια τον όρισαν πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου
Ντόναλντ Τραμπ