Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Νέα Ζηλανδία: Ακόμη μια δίωξη για τρομοκρατική ενέργεια στον μακελάρη του Κράιστσερτς

Νέα Ζηλανδία: Ακόμη μια δίωξη για τρομοκρατική ενέργεια στον μακελάρη του Κράιστσερτς

Η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι άσκησε και πάλι δίωξη εναντίον του Μπρέντον Τάραντ, του δράστη του μακελειού εναντίον δύο τεμενών στο Κράιστσερτς.

Η επίθεση στη Νέα Ζηλανδία προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο, καθώς μεταδόθηκε μέσω του Facebook live με τον Τάραντ να ανοίγει πυρ εναντίον των πιστών που προσεύχονταν σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς με αποτέλεσμα να σκοτώσει 51 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες ακόμη.

Η σημερινή δίωξη έγινε βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. «Η δίωξη αυτή θα αναφέρει ότι στις 15 Μαρτίου 2019 στο Κράιστσερτς διαπράχθηκε τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διοικητής της αστυνομίας Μάικ Μπους.

Εξάλλου έχει ασκηθεί μία ακόμη δίωξη για ανθρωποκτονία και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον του Τάραντ, κάτι που σημαίνει ότι ο ακροδεξιός μακελάρης αντιμετωπίζει συνολικά 51 κατηγορίες για ανθρωποκτονία και 40 για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο δικηγόρος του Τάραντ προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει την εξέλιξη. Ο δράστης του μακελειού στο Κράιστσερτς πρόκειται να παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου στις 14 Ιουνίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις