Κόσμος

Νέες επιδρομές γαλλικών αεροσκαφών στο Μάλι

Γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε  θέσεις των ισλαμιστών ανταρτών στο βόρειο Μάλι.

Οι τελευταίες επιχειρήσεις επικεντρώθηκαν στην κωμόπολη Tessalit, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία.
Σύμφωνα με το BBC, τα πλήγματα στόχευαν βάσεις μεταφοράς εξοπλισμού και εκπαίδευσης των ισλαμιστών ανταρτών. Το Tessalit είναι δίαυλος των ισλαμιστών για τα βουνά των Ifogas, όπου έχουν διαφύγει ομάδες ανταρτών.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο, ο Φρανσουά Ολάντ, επισκέφτηκε το Τιμπουκτού, όπου οι Γάλλοι στρατιώτες μάχονται τους ισλαμιστές αντάρτες και, πριν από έξι μέρες, κατόρθωσαν να επανακαταλάβουν το Τιμπουκτού που είχε πέσει στα χέρια μαχητών της Αλ Κάιντα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίς δέχθηκε θερμή υποδοχή από τους κατοίκους, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στη Μπαμακό ότι: “Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη την αποστολή μας, Αλλά δεν προβλέπουμε να μείνουμε επ΄ αόριστον. Μόλις η κυριαρχία του Μαλί αποκατασταθεί, μόλις η MISMA (η αφρικανική δύναμη) είναι σε θέση να αντικαταστήσει τα δικά μας στρατεύματα, θα αποσυρθούμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσκεψη του Ολάντ στο Μαλί

Συνεχίζεται η προέλαση των γαλλικών στρατευμάτων στο Μαλί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
BBC: Η «συνάντηση για τσάι» και το μυστικό σύστημα της Χαμάς για καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων στη Γάζα
Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σε μετρητά ένα ελάχιστο ποσοστό από τον κανονικό τους μισθό, κάθε 10 εβδομάδες - Το «σήμα» δίνεται μέσω μηνυμάτων για «συνάντηση για τσάι» σε σημεία διανομής
Μαχητές της Χαμάς
Γάζα: Πάνω από 200 Βρετανοί και Ιρλανδοί συγγραφείς ζητούν μποϊκοτάζ του Ισραήλ – Δραματική η ανθρωπιστική κρίση σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Γνωστοί συγγραφείς ζητούν πλήρες μποϊκοτάζ μέχρι να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση υποσιτισμού σε παιδιά
Παιδί στην Γάζα 2
Η Τουρκία εμπόδισε σκάφος να κάνει έρευνες για την Κύπρο: «Παραβίαζε την υφαλοκρηπίδα μας, αποτρέψαμε τετελεσμένα στη Μεσόγειο»
Η Άγκυρα ανέπτυξε αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις στο σημείο «για να παρακολουθήσουν την πορεία του σκάφους και αν χρειαστεί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα»
Τουρκία 9