Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέο lockdown στη Μελβούρνη – Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στο Σίδνεϊ

Νέο lockdown στη Μελβούρνη – Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στο Σίδνεϊ
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν έκτο lockdown στη Μελβούρνη, την ώρα που το Σίδνεϊ ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊός, καθώς η Αυστραλία προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση του ιδιαίτερα μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Νταν Άντριους παραδέχθηκε ότι «δεν έχουμε άλλη επιλογή» από την επιβολή lockdown στη Μελβούρνη και στην πολιτεία, λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Κανείς από εμάς δεν είναι χαρούμενος που βρίσκεται εδώ, κανείς από εμάς», υπογράμμισε ο Άντριους, κάνοντας λόγο για τον κίνδυνο που αποτελούν οκτώ «μυστηριώδη» κρούσματα που εντοπίστηκαν στην πολιτεία και τα οποία δεν συνδέονται με καμία γνωστή συρροή.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική στο lockdown», πρόσθεσε. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχουμε μόνο μία ευκαιρία να ενεργήσουμε γρήγορα, μόνο μία ευκαιρία να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις που είναι οι σωστές αποφάσεις».

«Γνωρίζουμε ότι το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα μεταδίδεται πιο γρήγορα από ό,τι έχουν δεν ποτέ οι υγειονομικοί και γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να το περιορίσουμε», εξήγησε ο Άντριους.

«Η συμβουλή που μου έδωσαν οι ειδικοί είναι ότι αν περιμένουμε ακόμη και λίγες ημέρες, υπάρχει το ενδεχόμενο αντί να επιβληθεί lockdown για μία εβδομάδα, τα πράγματα να βγουν εκτός ελέγχου και να επιβληθεί lockdown μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι. Και απέχουμε μήνες από αυτό», κατέληξε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας.

Αφού τεθεί σε ισχύ το lockdown στη Βικτόρια σήμερα στις 20:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας), τα περιοριστικά μέτρα θα αφορούν τους μισούς από τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της Αυστραλίας.

Στο μεταξύ σήμερα οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσαν 262 νέα κρούσματα covid-19, τον μεγαλύτερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας. Σχεδόν το σύνολο των νέων μολύνσεων εντοπίστηκε στο Σίδνεϊ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις