Κόσμος

Νέο μακελειό στη Σομαλία με τουλάχιστον 20 νεκρούς – ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Γυναίκες και παιδιά είναι ανάμεσα στα θύματα της αιματηρής επίθεσης που έκαναν ένοπλοι ισλαμιστές σεμπάμπ σε εστιατόριο που βρίσκεται σε παραλία της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 20 νεκρούς σύμφωνα με μαρτυρίες.

“Σκότωσαν περί τους 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτηρίζοντας “βάρβαρη” την επίθεση.

Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανακοίνωσε ότι μέλη της ανατίναξαν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητα στο Beach View Cafe, στη δημοφιλή και πολυσύχναστη παραλία Λίντο του Μογκαντίσου.

Στη συνέχεια ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάμεστο εστιατόριο και ακολούθησαν συγκρούσεις με τις κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις που τους πολιόρκησαν επί ώρες. Ακολούθησε η ανατίναξη δεύτερου παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2