Κόσμος

Νέο ρεκόρ νεκρών από κορονοϊό στο Ιράν

Οι αρχές στο Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα νέο αριθμό θανάτων λόγω του κορονοϊού με 200 νεκρούς μέσα σε μια ημέρα.

«Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, χάσαμε 200 συμπατριώτες μας, το οποίο ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων (του ιού) σε 11.931», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν η Σίμα Σαντάτ Λάρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με την ίδια, τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 245.688.

Ο αριθμός των 200 θανάτων ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ της Κυριακής, όταν το υπουργείο ανακοίνωσε 163 νεκρούς σε μία ημέρα.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων έχει αυξηθεί απότομα την τελευταία εβδομάδα λόγω της σταδιακής άρσης των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας. Το Ιράν είναι μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες λόγω της πανδημίας.

Ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί ανακοίνωσε το Σάββατο νέα μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η εκ νέου μετάδοση του ιού. Οι Ιρανοί που δεν φορούν μάσκες δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κρατικές υπηρεσίες ενώ θα υπάρχει αναστολή λειτουργίας για μία εβδομάδα χώρων εργασίας που δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δήλωσε ο Ροχανί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μοντέλο στην Κολομβία δολοφονήθηκε άγρια από άνδρα που ήταν μεταμφιεσμένος σε ντελιβερά - Βίντεο ντοκουμέντο
Η δολοφονία του Κολομβιανού μοντέλου έγινε μία ημέρα αφότου είχε κερδίσει αποζημίωση 6.200 ευρώ μετά από καταγγελία σε βάρος του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία
Δολοφονία 22χρονου μοντέλου στην Κολομβία
Η κεντροδεξιά του Λουίς Μοντενέγκρο παραμένει στην εξουσία στην Πορτογαλία - Πανηγυρίζει η ακροδεξιά για την αύξηση των ποσοστών της
Η συμπολίτευση θα καταλάβει 89 έδρες από το σύνολο των 230 της πορτογαλικής εθνικής αντιπροσωπείας, πολύ λιγότερες από τις 116 που χρειάζονται για την απόλυτη πλειοψηφία.
Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς Λουίς Μοντενέγκρο μετά τις εκλογές στην Πορτογαλία
1