Κόσμος

Νέο «χτύπημα» Τραμπ στα… φαρσί! “Δεν με νοιάζει αν θέλει να διαπραγματευθεί το Ιράν”

Με μια ακόμα ανάρτησή του στο twitter και μάλιστα τόσο στα αγγλικά όσο και στα φαρσί, ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να στείλει ακόμη ένα "μήνυμα" στο Ιράν: πως δεν τον νοιάζει αν η Τεχεράνη θα διαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ.

Αφορμή για το νέο post του Ντόναλντ Τραμπ ήταν η δήλωση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν στο Fox News, σύμφωνα με τον οποίο οι αμερικανικές κυρώσεις αλλά και οι διαδηλώσεις «πνίγουν» την κυβέρνηση του Ιράν και την αναγκάζουν να διαπραγματευθεί.

Click4more Μυρίζει μπαρούτι για το Boeing στο Ιράν! Η στήριξη Τραμπ… στα φαρσί

Σύμφωνα με τον Ο’ Μπράιεν Σύμβουλος η «εκστρατεία μέγιστης πίεσης» της κυβέρνησης του Τραμπ φέρνει αποτελέσματα και το Ιράν «ασφυκτιά» και «δεν έχει καμία άλλη επιλογή παρά να έρθει στο τραπέζι» για να διαπραγματευθεί.

«Στην πραγματικότητα, δεν θα μπορούσε να με νοιάζει λιγότερο αν διαπραγματεύονται» έγραψε ο Τραμπ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του συμβούλου του. «Εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνους» πρόσθεσε, διαμηνύοντας στο Ιράν πως ό,τι γίνει, θα είναι «χωρίς πυρηνικά όπλα».

Ο Τραμπ έκλεισε την ανάρτησή του επαναλαμβάνοντας τη φράση “μη σκοτώνεται τους διαδηλωτές σας“, αναφερόμενος στις ογκώδεις και αιματηρές διαδηλώσεις που γίνονται εδώ και πολύ καιρό στο Ιράν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανακοίνωση ΥΠΕΞ Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ: Ανοιχτά για τα πλοία των μη «εχθρικών» χωρών
Το Ιράν υπογραμμίζει ότι πλοία, εξοπλισμός ή δυνάμεις που ανήκουν στις ΗΠΑ και το Ισραήλ - καθώς και οι συμμετέχοντες στην επίθεση - δεν θεωρούνται ότι διέρχονται με κανονικό ή μη εχθρικό τρόπο και θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τους νόμους του Ιράν
Χάρτης με τα Στενά του Ορμούζ
Αποκάλυψη ΝΥΤ: Οργή Νετανιάχου για το «φιάσκο» της Μοσάντ στο Ιράν – Το παρασκήνιο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο επικεφαλής της Μοσάντ φέρεται να έπεισε τον Νετανιάχου πως στοχευμένες δολοφονίες Ιρανών αξιωματούχων θα οδηγούσαν σε μαζικές διαδηλώσεις που θα έφερναν την ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος και εκείνος με τη σειρά του έπεισε τον Τραμπ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ