Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νιγηρία: Ακόμα μετράνε νεκρά παιδιά από το σχολείο που έπεσε σαν τραπουλόχαρτο! – video

Νιγηρία: Ακόμα μετράνε νεκρά παιδιά από το σχολείο που έπεσε σαν τραπουλόχαρτο! – video
φωτογραφία: Reuters

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από την κατάρρευση του κτιρίου που στέγαζε δημοτικό και νηπιαγωγείο στη Νιγηρία, την Τετάρτη (13.3.2019).

Όπως δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (15.3.2019) στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υγείας της Πολιτείας Λάγκος, Τζίντε Ίντρις στη Νιγηρία, στα συντρίμμια βρήκαν τραγικό, θάνατο 20 άνθρωποι και δεκάδες  παγιδεύτηκαν.

“Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία του Λάγκος”, είπε, χωρίς να διευκρινίσει πόσα παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων. Περίπου 15 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται “σε σταθερή κατάσταση”.

Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για εννέα νεκρούς.

Νιγηρία: Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας τραγωδίας

Το παλιό κτίριο που στέγαζε ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο, αλλά και διαμερίσματα και καταστήματα, κατέρρευσε ξαφνικά το πρωί της Τετάρτης (13.3.2019) στο Λάγκος Άιλαντ, μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της οικονομικής πρωτεύουσας της Νιγηρίας.

Η τραγωδία προκάλεσε τεράστια οργή στη χώρα, καθώς το κτίριο είχε κριθεί κατεδαφιστέο από το 2017!

Ο κυβερνήτης του Λάγκος, Ακινουούμνι Αμπόντε, είχε δηλώσει πως το σχολείο ήταν “παράνομο” και πως οι ιδιοκτήτες είχαν αρνηθεί να υπακούσουν στη διαταγή των αρχών να κατεδαφίσουν διάφορα κτίρια στην ιστορική αυτή συνοικία.

“Η πλειονότητα των κτιρίων του κέντρου του Λάγκος είναι παλιά και δεν ανταποκρίνονται στις ελάχιστες προδιαγραφές”, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων, ο Αλάνι Φασίου Αμουσά.

Οι αρχές της πόλης έστειλαν μπουλντόζες στον τομέα αυτό και άρχισαν να κατεδαφίζουν και άλλα γειτονικά κτίρια, προκειμένου να αποτρέψουν μια νέα τραγωδία.

Φονικές καταρρεύσεις κτιρίων σημειώνονται συχνά στη Νιγηρία, όπου συχνά οι κατασκευαστικοί κανόνες καταστρατηγούνται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις