Κόσμος

Νορβηγία: Νεκρή συγγενής του φερόμενου δράστη της επίθεσης με πυροβολισμούς στο τέμενος

Ένα πτώμα γυναίκας που βρέθηκε κοντά στο σημείο της ένοπλης επίθεσης στη Νορβηγία έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές. Θεωρούν ύποπτο τον θάνατο.

Το πτώμα μιας γυναίκας, συγγενής του φερόμενου δράστη μιας ένοπλης επίθεσης που συνέβη χθες Σάββατο στη Νορβηγία και συγκεκριμένα σε ένα τέμενος κοντά στο Οσλο εντόπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα σε ένα σπίτι, που βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

«Θεωρούμε ότι είναι ένας ύποπτος θάνατος (…) Η νεκρή γυναίκα συνδεόταν με τον άνδρα που συνελήφθη νωρίτερα σήμερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίς Ρούνε Σολντ σε συνέντευξη Τύπου. «Είχε οικογενειακούς δεσμούς» μαζί του, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο αστυνομικός αξιωματικός Ρόαρ Χάνσεν ανέφερε ότι ένα άτομο βρέθηκε νεκρό σε ένα σπίτι κοντά στο Όσλο, μια ανακάλυψη που τόνισε ότι συνδέεται με την επίθεση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο ισλαμικό κέντρο αλ Νουρ στο Μπέρουμ, στα περίχωρα του Όσλο. Ο φερόμενος δράστης είναι ένας «νεαρός λευκός άνδρας» που φέρεται να έδρασε μόνος του, ανακοίνωσε νωρίτερα χθες η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στο περιστατικό.

Την ώρα της επίθεσης, μόλις τρεις άνθρωποι ήταν παρόντες στο τέμενος, καθώς προετοίμαζαν την μουσουλμανική εορτή Εΐντ αλ-φιτρ και στην οποία αναμένεται να παρευρεθούν αύριο έως και 1.000 άνθρωποι, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του τεμένους.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, η αστυνομία βρήκε όπλα στο τέμενος, ενώ ένας άνθρωπος, που βρισκόταν εκεί, κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη προτού φθάσει η αστυνομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Ο Τραμπ «μαλακώνει» τις αντιδράσεις του για Ουκρανία και Γάζα – Φόβοι ότι η αλλαγή τακτικής θα ενθαρρύνει ρωσικές επιθέσεις
Σύμφωνα με τον βετεράνο διπλωμάτη των ΗΠΑ, Aaron David Miller, ο Τραμπ ίσως απλώς συνειδητοποίησε ότι οι συγκρούσεις είναι πολύ πιο δυσεπίλυτες από ό,τι είχε φανταστεί
Ντόναλντ Τραμπ
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2