Κόσμος

Νορβηγία: Χαλαρώνει το lockdown στο Όσλο από 3 Φεβρουαρίου

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας θα χαλαρώσει σταδιακά το lockdown που έχει επιβληθεί λόγω του κορονοϊού στο Όσλο. Όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο (30/1), από τις 3 Φεβρουαρίου θα επιτραπεί το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων και η επανέναρξη ορισμένων δραστηριοτήτων αναψυχής. 

Το ξέσπασμα ενός πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού, που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βρετανία, οδήγησε στην επιβολή αυστηρότερων μέτρων, όπως το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων για πρώτη φορά στην πανδημία.

«Οι μολύνσεις μειώνονται συνεχώς στη Νορβηγία και τώρα έχουμε καλύτερη γενική εικόνα για το ξέσπασμα και την εξάπλωση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μπεντ Χoύι, σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο (30/1).

Η κατάσταση μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα Όσλο παραμένει αβέβαιη, ωστόσο, και η χαλάρωση θα είναι ως εκ τούτου σταδιακή, πρόσθεσε ο υπουργός.

Τα καταστήματα που δεν βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν από την Τετάρτη, όπως και τα εστιατόρια, αν και δεν θα επιτρέπεται να σερβίρουν αλκοόλ, όπως έγινε γνωστό στη συνέντευξη Τύπου. Στα σχολεία θα αρθούν κάποιοι περιορισμοί, με αποτέλεσμα να γίνεται περισσότερη διδασκαλία διά ζώσης και να υπάρχουν μεγαλύτερες ομάδες μαθητών, αν και θα ληφθούν υπόψιν οι συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 77 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών του νησιωτικού συμπλέγματος Ταλάουν
Σεισμός
CNN: Η 18ημερη καταδίωξη του δεξαμενόπλοιου «Bella1» – Η χρήση Navy SEALs και «Night Stalkers» και ο πολύμηνος «σκιώδης στόλος»
Η κατάσχεση ενός πετρελαιοφόρου με (πρόχειρα ζωγραφισμένη) ρωσική σημαία ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Τραμπ να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας δεν θα διαρρεύσουν σε άλλες χώρες
Το δεξαμενόπλοιο Bella 1 μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι η Αμερικανική Ακτοφυλακή καταδίωξε ένα πετρελαιοφόρο σε διεθνή ύδατα κοντά στη Βενεζουέλα