Κόσμος

Νότια Αφρική: Στους 14 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου

Ο απολογισμός των νεκρών από το σημερινό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην επαρχία Φρι Στέιτ της Νότιας Αφρικής αυξήθηκε σε τουλάχιστον 14, έγινε γνωστό από σιδηροδρομική αξιωματούχο.

«Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά ο απολογισμός των νεκρών βρίσκεται τώρα στους 14», δήλωσε η Ντέιζι Ντάνιελ, εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής υπηρεσίας Shosholoza Meyl.

Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας είχαν ανακοινώσει νωρίτερα πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες έχουν τραυματισθεί αφού η επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάσθηκε και έπεσε πάνω σ’ ένα φορτηγό πριν τυλιχθεί στις φλόγες ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το Γιοχάνεσμπουργκ στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα