Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Διακριτική επιστροφή στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο

Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε με διακριτικότητα ο Ντόναλντ Τραμπ για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο και τα καθήκοντα του προέδρου των ΗΠΑ προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να τηρήσει «χαμηλό προφίλ».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατοικεί πλέον μονίμως στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, όμως διατηρεί και το πολυτελές διαμέρισμα των τριών επιπέδων στην κορυφή του Πύργου Τραμπ, στην 5η Λεωφόρο. Έφτασε στη Νέα Υόρκη αργά το βράδυ της Κυριακής και ελάχιστοι τον είδαν: μια φωτογραφία στην εφημερίδα New York Post τον δείχνει να χαιρετάει από το πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου.

Σήμερα το μεσημέρι, περίπου 20 υποστηρικτές του διαδήλωναν ειρηνικά έξω από τον ουρανοξύστη, περιστοιχισμένοι από καμιά δεκαριά αστυνομικούς. Κάποιοι κρατούσαν ένα πλακάτ με τη φράση «Λατρεύουμε τον Τραμπ», άλλοι άνοιξαν ένα τεράστιο λάβαρο με τη φράση «Τραμπ 2024». «Εδώ και δύο εβδομάδες ο Τραμπ μας κουρδίζει» για μια πιθανή υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024, είπε ο Ντιον Τσίνι, ένας από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης. «Φτάνουν τ’ αστεία, ας σοβαρευτούμε: θέλουμε να είναι υποψήφιος το 2024 και θέλουμε να εξαντλήσει δύο θητείες», πρόσθεσε, κοιτώντας ψηλά, με την ελπίδα ότι θα δει τον τέως πρόεδρο ή κάποιον από τους δυο μεγαλύτερους γιους του, τον Ντόναλντ Τζούνιορ ή τον Έρικ.

Κανείς από τους διαδηλωτές δεν ήξερε αν ο 74χρονος Τραμπ θα κατέβαινε να τους χαιρετίσει, όπως κάνει συχνά με τους υποστηρικτές του.

Η επιστροφή του μεγιστάνα στη Νέα Υόρκη, προπύργιο του Δημοκρατικού αντιπάλου του στις εκλογές, του Τζο Μπάιντεν, παραμένει προς το παρόν διακριτική: δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση για το πρόγραμμά του ή για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει στην πόλη. Η Μυστική Υπηρεσία, που είναι αρμόδια για την προστασία των πρώην προέδρων, δεν έδωσε καμία διευκρίνιση όταν ρωτήθηκε για το θέμα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρίσιμο σταυροδρόμι μπροστά στο κύμα λαϊκισμού και εθνικισμού
Μετά την κρίση του ευρώ, το Brexit και την πανδημία, η ΕΕ κλονίζεται εκ νέου από μια σειρά κρίσεων, την ώρα που οι εθνικιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις ενισχύονται σε πολλά κράτη-μέλη
Η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Γαλλία
Καυστικός ο Τζον Στιούαρτ κατά του Τραμπ μετά την απομάκρυνση του Τζίμι Κίμελ: «Καλησπέρα από τον πατριωτικά υπάκουο οικοδεσπότη σας»
Επιστρέφοντας στο Comedy Central, ο παρουσιαστής σατίρισε τον Ντόναλντ Τραμπ και τη λογοκρισία γύρω από την υπόθεση του Τζίμι Κίμελ, σε ένα σόου γεμάτο ειρωνεία και πολιτική κριτική
Ο Τζον Στιούαρτ στο The Daily Show
1
Το Ισραήλ κλείνει βασικό πέρασμα με την Ιορδανία μετά από αιματηρή επίθεση
Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από οδηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια από την Ιορδανία – Σε αντίποινα, οι ισραηλινές αρχές έκλεισαν το βασικό πέρασμα μεταξύ Δυτικής Όχθης και Ιορδανίας
Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία
1
Τζίμι Κίμελ: Οι σταρ των late-night στηρίζουν τον παρουσιαστή – Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί και άλλους επικριτές του
Η αναστολή της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ από το ABC συνεχίζει να προκαλεί σοκ – Την ώρα που παρουσιαστές καταγγέλλουν επίθεση στην ελευθερία του λόγοτ, ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί άλλους επικριτές του
Ο Τζίμι Κίμελ
Μαχητικό αεροσκάφος FCAS: Γερμανία και Ισπανία θέλουν λύση έως τα τέλη του 2025
Το Βερολίνο και η Μαδρίτη δηλώνουν αποφασισμένες να επιταχύνουν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους του μέλλοντος, το οποίο παραμένει βαλτωμένο εδώ και χρόνια λόγω βιομηχανικών διαφωνιών
Ένα μοντέλο του FCAS