Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: «Θερμή και εγκάρδια» η πρώτη συνομιλία με τον Νετανιάχου μετά τη νίκη στις αμερικανικές εκλογές

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ είχαν σήμερα (06.11.2024) την πρώτη τηλεφωνική τους επικοινωνία, μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου στις αμερικανικές εκλογές.

Με φόντο την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις εξελίξεις στην περιοχή αλλά και για να τον συγχαρεί μετά τον θρίαμβο στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Η συζήτηση ήταν θερμή και εγκάρδια», ανέφερε χαρακτηριστικά το γραφείο του Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του. Οι δύο τους συζήτησαν «την ιρανική απειλή» και την ανάγκη να συνεργαστούν για την ασφάλεια του Ισραήλ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Νετανιάχου ήταν ο πρώτος από τους ξένους ηγέτες που συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ιστορική σας επιστροφή στον Λευκό Οίκο προσφέρει ένα νέο ξεκίνημα για την Αμερική και μια ισχυρή επαναδέσμευση στη μεγάλη συμμαχία ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Αμερική».

Μάλιστα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Τραμπ υπογράφει «ο δικός σου Μπέντζαμιν Νετανιάχου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ μετά τις απειλές για δασμούς λόγω της Γροιλανδίας: Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ την Κυριακή
«Η ΕΕ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της με τη Δανία και τον λαό της Γροιλανδίας, οι δασμοί θα υπονόμευαν τις διατλαντικές σχέσεις και θα έθεταν τον κίνδυνο μιας επικίνδυνης καθοδικής πορείας»,
Γροιλανδία 9
Μακρόν: Αν ο Τραμπ υλοποιήσει την απειλή για δασμούς, η Ευρώπη θα απαντήσει συντονισμένα
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα που τόνισε ότι «συντονίζω μια κοινή απάντηση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτό το θέμα»
Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν
Πυροβολισμοί, αιματηρές συμπλοκές με τσεκούρια και τραυματίες στη Λάρνακα - Οι κινηματογραφικές σκηνές και το βίντεο ντοκουμέντο
Σκηνές Φαρ Ουεστ κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση στη Λάρνακα με ομάδα ατόμων να συγκρούεται με τσεκούρια ενώ έπεσαν και πυροβολισμοί
Συμπλοκή