Κόσμος

Ο Ιμάμογλου ειρωνεύεται τον Ερντογάν από τη φυλακή: «Θα συνεχίσω να διαπράττω το έγκλημα του ανοίγματος παιδικών σταθμών»

Ξεχειλίζει στην Τουρκία η φωνή οργής για τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης - Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους

Ένα νέο μήνυμα μέσα από τη φυλακή έστειλε σήμερα, Παρασκευή (21.03.25) ο Εκρέμ Ιμάμογλου, χλευάζοντας τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω μάλιστα της οργής του κόσμου για τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

«Θα συνεχίσω να διαπράττω το έγκλημα του ανοίγματος παιδικών σταθμών», έγραψε χαρακτηριστικά στο X (πρώην Twitter) ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σε ένα ειρωνικό σχόλιο προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν. 

«Ξεκίνησε έρευνα εναντίον μου επειδή άνοιξα έναν παιδικό σταθμό. Θα ήθελα να δώσω κατάθεση, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκομαι υπό κράτηση, διαφορετικά θα υπερασπιζόμουν ευχαρίστως τους παιδικούς σταθμούς που χτίσαμε για τα παιδιά αυτής της πόλης με όλες μου τις δυνάμεις.

Θα συνεχίσουμε να διαπράττουμε το έγκλημα του ανοίγματος παιδικών σταθμών. Εμπιστεύομαι τους παιδικούς σταθμούς των παιδιών μας, που είναι το μέλλον μας, στο έθνος μας» αναφέρει συγκεκριμένα ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

Στη σκιά μεγάλων επεισοδίων στην Κωνσταντινούπολη, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ, του κόμματος του Ιμάμογλου κάλεσε τον κόσμο στους δρόμους για να αντισταθεί στην κυβέρνηση και να συμπαρασταθεί στον δημοφιλή δήμαρχο.

Παρά το γεγονός ότι Εκρέμ Ιμάμογλου κατηγορείται για συνεργασία με το PKK, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διαφθορά, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης έχει μετατραπεί σε λαϊκός ήρωας, με πλήθος κόσμου να τον ταυτίζει με τον άνθρωπο που μπορεί να τα «βάλει» με την πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αναλυτές να βλέπουν τον πολιτικό που μπορεί να τον ρίξει από την εξουσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Αγαπούσε τη Ρόδο, ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα» λένε συγγενείς του 18χρονου Θοδωρή που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
«Μία δεκαετία είναι που έφυγαν και πήγαν εκεί γιατί η μαμά είναι μισή Βραζιλιάνα, νόμιζαν ότι με την κρίση θα είχαν καλύτερη ζωή αλλά δυστυχώς συνέβη κι αυτό» τονίζει ο συγγενής του 18χρονου
18χρονος
Μουσείο του Λούβρου: Οι δύο συλληφθέντες τηρούν τον «νόμο της σιωπής» απέναντι στους ανακριτές – Δείγματα DNA οδήγησαν στην ταυτοποίησή τους
Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν μετά τη θεαματική ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου τηρούν σιγή απόλυτης άρνησης μετά τη σύλληψή τους – οι αστυνομικοί, ωστόσο, κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν χάρη στο DNA τους
Έρευνες γύρω από το παράθυρο του Λούβρου, από το οποίο πέρασαν οι ληστές
Γαλλία: Χωρισμένοι από τη γέννησή τους, δύο αδέλφια ξαναβρέθηκαν 57 χρόνια αργότερα – Ζούσαν στην ίδια πόλη
Μια συγκινητική ιστορία από τη Γαλλία: δύο αδέλφια που αγνοούσαν την ύπαρξη ο ένας του άλλου για σχεδόν έξι δεκαετίες, συναντήθηκαν τελικά – και μάλιστα ζούσαν… στην ίδια γειτονιά
Ο Φρεντερίκ Σέλο, ο οποίος βρήκε τον αδελφό του στη Γαλλία
Πώς μπορούμε να εντοπίζουμε βίντεο και εικόνες που δημιουργήθηκαν με ΑΙ – Όταν η τεχνητή νοημοσύνη θολώνει τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψευδαίσθησης
Τα social media έχουν κατακλυστεί το τελευταίο διάστημα από υπερρεαλιστικές εικόνες και βίντεο που φαίνονται αληθινά, αλλά στην πραγματικότητα έχουν δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)
REUTERS