Κόσμος

Ο Κιμ ανατινάζει το Προεδρικό Μέγαρο της Νότιας Κορέας και… ξεκαρδίζεται [pics]

Την ώρα που η Νότια Κορέα προσπαθεί να “συνέλθει” μετά την καθαίρεση της προέδρου της χώρας, η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για... χτύπημα. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει πάλι τα δικά του και αυτή τη φορά όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες  βομβαρδίζει το Προεδρικό Μέγαρο (Μπλε Οίκο) της Νότιας Κορέας και... ξεκαρδίζεται!

Μπορεί, βέβαια, να πρόκειται για στρατιωτική άσκηση. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη Νότια Κορέα, η οποία φοβάται ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας θα εκμεταλλευτεί την ασταθή κατάσταση στη χώρα, μετά την καθαίρεση της Προέδρου Παρκ Γκιουν-Χιέ, και θα… επιτεθεί.

Όπως βλέπετε, ο Κιμ παρακολουθεί με κιάλια τους βομβαρδισμούς των στρατιωτικών του που έγιναν με πραγματικά πυρά, στο ομοίωμα του Προεδρικού Μεγάρου της Νότιας Κορέας και… ξεκαρδίζεται, ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα! Στόχος της άσκησης ήταν ο βομβαρδισμός εχθρικών για τη χώρα στόχων.

“Πολύ ωραία. Τα στρατεύματα του εχθρού δεν έχουν που να κρυφτούν” φέρεται να σχολίασε μετά τους βομβαρδισμούς ο Κιμ Γιονγκ Ουν σύμφωνα με το ελεγχόμενο από την Πιονγιάνγκ πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή (11-12-2016), ωστόσο, κανείς δεν ξέρει πότε τραβήχτηκαν.

Αμέσως απάντησε η Νότια Κορέα, η οποία μέσω αξιωματούχου της δήλωσε πως “είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε αντίποινα εάν η Βόρεια Κορέα κάνει κάποια προβοκατόρικη κίνηση και καταδικάζουμε κάθε κακόβουλη απειλή της”.

Πηγή: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Έτοιμη να χρηματοδοτήσει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 500 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Το Βερολίνο, σε συνεργασία με εταίρους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα πακέτα στήριξης προς το Κίεβο, με έμφαση στην αντιαεροπορική άμυνα
Γερμανικά τεθωρακισμένα Leopard και Puma
Πολωνία: Ο Τουσκ καλεί την Ευρώπη να πείσει τον Τραμπ ότι «κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Ρωσία»
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας προειδοποιεί για την πρόθεση της Μόσχας να μειώσει την στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και ζητά μια ενωμένη συμμαχία απέναντι στο Κρεμλίνο
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ
Ανάλυση Politico: Οι Ευρωπαίοι αισιόδοξοι αλλά επιφυλακτικοί μετά την ανταλλαγή απόψεων με τον Τραμπ για κατάπαυση του πυρός
Το Βερολίνο και το Παρίσι ελπίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο παραμένει αβεβαιότητα για τις πραγματικές του προθέσεις
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1