Κόσμος

Ο Κούπερ στηρίζει τη Λόρενς στον πόλεμο κατά του σεξισμού στο Χόλιγουντ

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ χαιρέτισε την απόφαση της συναδέλφου του ηθοποιού Τζένιφερ Λόρενς, με την οποία έχει συμπρωταγωνιστήσει πολλές φορές, να μιλήσει δημοσίως για τις μισθολογικές διακρίσεις στο Χόλιγουντ και είπε μάλιστα ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει το καθεστώς αυτό.

Μιλώντας στο Reuters στη διάρκεια εκδήλωσης για την προώθηση της τελευταίας του ταινίας με τίτλο “Burnt”, ο ηθοποιός χαρακτήρισε “φανταστικό” το ότι η Λόρενς έθιξε το ζήτημα λέγοντας ότι το γεγονός πως είναι διάσημη της δίνει ένα ισχυρό “βήμα”.

“Θα άκουγε ο κόσμος αν τα έλεγε μία άλλη γυναίκα;”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κούπερ.

Η Λόρενς βραβεύτηκε με Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου για την ταινία “Οδηγός Αισιοδοξίας” και τον περασμένο χρόνο χαρακτηρίστηκε η πιο καλοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο από το περιοδικό Forbes με απολαβές που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 52 εκατομμύρια δολάρια.

Την Τρίτη, εξέφρασε σε άρθρο της την οργή της επειδή αμείβεται με λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους άνδρες συμπρωταγωνιστές της.

Το άρθρο της με τίτλο “Για Ποιόν Λόγο Αμείβομαι Λιγότερο Από τους Συμπρωταγωνιστές μου” αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Lenny της Λίνα Ντάναμ (σ.σ η Ντάναμ είναι η δημιουργός της βραβευμένης σειράς του ΗΒΟ Girls, στην οποία είναι επίσης παραγωγός, πρωταγωνίστρια και σεναριογράφος).

Κατά το παρελθόν, η Λόρενς είχε δηλώσει ότι ανησυχούσε μήπως χαρακτηριζόταν κακομαθημένη όταν διαπραγματευόταν συμφωνίες για ταινίες.

Αυτό όμως άλλαξε όταν ανακάλυψε, μέσω κάποιων emails της Sony Pictures που διέρρευσαν πέρυσι, ότι είχε πληρωθεί εκατομμύρια λιγότερα σε σχέση με τους τρεις άνδρες συμπρωταγωνιστές της–ανάμεσά τους και ο Κούπερ–για τον ρόλο της στην ταινία του 2013 “American Hustle”.

Ο Κούπερ, ο οποίος, σύμφωνα με το Forbes, τον περασμένο χρόνο κέρδισε 41,5 εκατ δολάρια, δήλωσε σοκαρισμένος όταν πληροφορήθηκε την αμοιβή της Έιμι Άνταμς στο “American Hustle”, η οποία για την ταινία προτάθηκε για Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου.

“Εργαζόταν καθημερινά για την ταινία και πήρε ψίχουλα. Είναι στ΄αλήθεια φρικτό, είναι σχεδόν προσβλητικό”.

Η Άνταμς “θα έπρεπε να είχε πάρει περισσότερα από τον καθένα μας” για την δουλειά της στην ταινία, πρόσθεσε ο Κούπερ εκφράζοντας την ελπίδα το άρθρο της Λόρενς να “επιτρέψει στους ανθρώπους σαν την Έιμι να μιλήσουν κι αυτοί”.

Ως προς την δική του προσέγγιση του θέματος, ο Κούπερ είπε ότι έχει αρχίσει να συνεργάζεται με γυναίκες συναδέλφους του για τη διαπραγμάτευση των μισθών προτού ξεκινήσει η παραγωγή κάποιας ταινίας στην οποία ενδιαφέρεται να εμφανιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι «γκρεμίζουν» το διεθνές σύστημα με τις απειλές στο Ιράν και τη σύλληψη του Μαδούρο
«Οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας φαίνονται αναξιόπιστοι όταν ενεργούν με αυτόν τον τρόπο» λέει η Μόσχα ενώ η εισβολή της στην Ουκρανία συμπληρώνει τέσσερα χρόνια
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ
Ανείπωτη τραγωδία στην Ταϊλάνδη: 32 οι νεκροί από την κατάρρευση γερανού σε τρένο, πάνω από 60 τραυματίες
Επτά από τους 60 τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ τρεις αγνοούνται - Από την πτώση του γερανού εκτροχιάστηκε το τρένο το οποίο συνέδεε την πρωτεύουσα Μπανγκόκ με την επαρχία Ούμπον Ράτσατανι
Πολύνεκρο δυστύχημα με τρένο στην Ταϊλάνδη
Τραμπ: «Οι ΗΠΑ χρειάζονται την Γροιλανδία – Το NATO να βοηθήσει ώστε να την πάρουμε αλλιώς θα το κάνουν Ρωσία ή Κίνα»
«Το ΝΑΤΟ γίνεται πολύ πιο ισχυρό και αποτελεσματικό με τη Γροιλανδία στα χέρια των ΗΠΑ, οτιδήποτε λιγότερο είναι απαράδεκτο» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 29 λεπτά