Κόσμος

Ο Μαχμούντ Αμπάς καταργεί τα επιδόματα στις οικογένειες των φυλακισμένων Παλαιστινίων και των «μαρτύρων»

Το Ισραήλ υποστήριζε εδώ και χρόνια ότι η συγκεκριμένη χορήγηση επιδομάτων «υποκινούσε την τρομοκρατία»

Τα επιδόματα στις οικογένειες των φυλακισμένων Παλαιστινίων και των «μαρτύρων» αποφάσισε να καταργήσει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (10.02.2025).

Η Παλαιστινιακή Αρχή της οποίας ηγείται ο Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι βάζει τέλος στο σύστημα «χορήγησης επιδομάτων» στις οικογένειες των κρατουμένων, των τραυματιών και των «μαρτύρων», ανταποκρινόμενη έτσι σε ένα μακροχρόνιο αίτημα των ΗΠΑ.

Το διάταγμα που υπέγραψε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο «Wafa».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, με το διάταγμα αναδιαρθρώνεται το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και ανακαλούνται τα επιδόματα που δίνονταν στις οικογένειες των φυλακισμένων στο Ισραήλ και στις οικογένειες Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό.

Το Ισραήλ υποστήριζε εδώ και χρόνια ότι το σύστημα αυτό «υποκινούσε την τρομοκρατία» και η σημερινή κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι συνεχίζεται η χορήγηση των επιδομάτων, «πάγωσε» τους πόρους που προορίζονταν για την Παλαιστινιακή Αρχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης 1