Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δώσει το παρών στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Χάγη

Εχει καταστήσει σαφές ότι η δέσμευση των συμμάχων σε αυξημένες αμυντικές δαπάνες αποτελεί προϋπόθεση για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στη συμμαχία

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Ιουνίου στη Χάγη της Ολλανδίας θα δώσει το παρών ο Ντόναλντ Τραμπ όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Μετά την επιστροφή του στην εξουσία, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζητά επίμονα από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές δαπάνες τους.

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Χάγη, με επίκεντρο τις αμυντικές δαπάνες των μελών και την ενίσχυση της συλλογικής ασφάλειας. Ο Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι η δέσμευση των συμμάχων σε αυξημένες αμυντικές δαπάνες αποτελεί προϋπόθεση για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στη συμμαχία.

 

Όπως έχει δηλώσει η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ, ο Αμερικανός πρόεδροςεπιμένει ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες στο 5% του ΑΕΠ, με 3,5% να αφορά την άμεση άμυνα και 1,5% σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια και οι υποδομές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη