Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει τα αγγλικά την επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ σύμφωνα με την Wall Street Journal

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και διαμάχες ειδικά σε πολιτείες με ισπανόφωνο πληθυσμό

Η αγγλική γλώσσα θα γίνει η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ με την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκαλύπτει σήμερα (28.02.2025) το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο έγγραφο από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Μάλιστα, η πηγή πληροφόρησης δήλωσε ότι «είναι πλέον καιρός τα αγγλικά να αναγνωριστούν ως η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ» και πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα το κάνει πραγματικότητα με στόχο να «προάγει την ενότητα» στην χώρα.

Όπως γράφει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μια πηγή με γνώση του θέματος δεν ανέφερε κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με την υπογραφή του διατάγματος, την είδηση για το οποίο μετέδωσε πρώτη η εφημερίδα Wall Street Journal.

Οι ΗΠΑ δεν είχαν ποτέ μια επίσημη γλώσσα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όμως το θέμα δημιουργούσε προβλήματα σε ορισμένες πολιτείες.

Η χρήση της ισπανικής γλώσσας στη δημόσια ζωή έχει πυροδοτήσει διαμάχες τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων στο Τέξας, όπου ένας γερουσιαστής το 2011 ζήτησε ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των μεταναστών να μιλήσει στα αγγλικά κι όχι στη μητρική του γλώσσα, τα ισπανικά, κατά τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής ακρόασης.

Το περιστατικό αναζωπύρωσε μια διαμάχη δεκαετιών σχετικά με το εάν είναι ορθό να μιλάει κανείς ισπανικά στο Τέξας, το οποίο κάποτε ανήκε στο Μεξικό και πριν από αυτό ήταν τμήμα της Ισπανικής Αυτοκρατορίας.

Το ζήτημα θεωρείται επώδυνο για πολλούς ηλικιωμένους Μεξικανο-Αμερικανούς του Τέξας, οι οποίοι θυμούνται ότι τους είχαν τιμωρήσει επειδή μιλούσαν ισπανικά στο σχολείο τη δεκαετία του 1950.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του