Κόσμος

Ο Ομπάμα για τις Βρυξέλλες: Θα κυνηγήσουμε τους τζιχαντιστές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα πως ο δυτικός συνασπισμός (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) θα συνεχίσει να πλήττει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο που είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 34 νεκρούς.

Η συμμαχία θα συνεχίσει «να πλήττει το ΙΚ και πρόκειται να τους κυνηγήσουμε», δήλωσε ο Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπέιζμπολ στην Αβάνα, μεταξύ της εθνικής ομάδας της Κούβας και της ομάδας Tampa Bay Rays.

«Η αντίληψη ότι οποιαδήποτε πολιτική ατζέντα μπορεί να δικαιολογήσει τη δολοφονία αθώων ανθρώπων όπως αυτή, ξεπερνά κάθε λογική», πρόσθεσε ο Ομπάμα, ενώ παρευρισκόταν στον αγώνα μπέιζμπολ, ως μέρος της ιστορικής του επίσκεψης στην Κούβα.

Παράλληλα σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζεχ Τζόνσον δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν στη διάθεση τους μυστικές πληροφορίες που να αποτελούν ένδειξη ενός σχεδίου διεξαγωγής επίθεσης εντός των αμερικανικών συνόρων, παρόμοιας με αυτής των Βρυξελλών.

«Επί του παρόντος, δεν έχουμε καμία συγκεκριμένη αξιόπιστη απειλή κανενός σχεδίου διεξαγωγής παρόμοιων επιθέσεων εδώ στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωση.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραβείο Πούλιτζερ στον Παλαιστίνιο Μοσάμπ Αμπού Τόχα: Έγραψε για τη σωματική και συναισθηματική σφαγή στην Γάζα
Ο Παλαιστίνιος έγραψε για τα βασανιστήρια που έζησε από τον ισραηλινό στρατό, τον χαμό της οικογένειάς του αλλά και τον αγώνα του να βρει φαγητό σε μία Γάζα που θυμίζει νεκροταφείο
Ο Παλαιστίνιος και ένας από τους νικητές των βραβείων Πούλιτζερ
Σκηνικό πολέμου με 36 νεκρούς άμαχους σε Ινδία και Πακιστάν – Μαίνονται οι εχθροπραξίες και οι βομβαρδισμοί στο Κασμίρ
26 οι νεκροί άμαχοι στο Πακιστάν, ανάμεσά τους και ένα παιδί - Στους 10 οι νεκροί στην Ινδία - Αυξάνεται και ο αριθμός των τραυματιών - Στα πρόθυρα του πολέμου οι 2 χώρες
Στρατός Πακιστάν 3
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα