Κόσμος

Ο πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε τον πρωθυπουργό της Μάλτας, παρά τις αντιδράσεις

Ο πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε σήμερα τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, παραβλέποντας την έκκληση να ακυρώσει την συνάντηση μαζί του δεδομένης της έμμεσης εμπλοκής του στο σκάνδαλο της δολοφονίας μιας δημοσιογράφου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Φραγκίσκος συνάντησε τον Μουσκάτ, την σύζυγο και την οικογένειά του σήμερα το πρωί, ανέφερε το Βατικανό, σε μια συνάντηση που ήταν πολύ πιο χαμηλών τόνων σε σχέση με το τι συνηθίζεται, όταν πρόκειται για αρχηγούς κρατών.

Συνήθως δεν επιτρέπεται σε δημοσιογράφους να καλύπτουν το γεγονός, το οποίο ένας εκπρόσωπος του Βατικανού είπε ότι είχε προγραμματιστεί μήνες πριν.

Ο Μουσκάτ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα παραιτηθεί από αρχηγός του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στις 12 Ιανουαρίου και μέσα “στις επόμενες ημέρες” θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός. Οι πολέμιοί του ζητούν την άμεση παραίτησή του.

Μια ομάδα Μαλτέζων ακαδημαϊκών έστειλε επιστολή στο Βατικανό με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου, πριν ανακοινώσει ο Μουσκάτ την απόφασή του να παραιτηθεί, καλώντας τον πάπα να ματαιώσει την συνάντηση για να αποφύγει αυτό που χαρακτήρισαν “άσκηση προπαγάνδας” υπέρ του Μουσκάτ.

Η πολιτική σταθερότητα στο μικρό νησί της Μεσογείου έχει κλονιστεί τις τελευταίες εβδομάδες από τον αντίκτυπο της δολοφονίας, το 2017, της δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία σκοτώθηκε όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό της.

Ο Μουσκάτ δεν εμπλέκεται άμεσα στην έρευνα, η οποία έχει σημειώσει ραγδαία πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ο μεσάζων, ο οποίος ομολόγησε το σχέδιο δολοφονίας, συνέδεσε ανθρώπους από το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον με απόπειρες συγκάλυψης του εγκλήματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτα σκηνικά σε επίδειξη στη Νέα Υόρκη: Στέλεχος της βιομηχανίας της μόδας ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα ακτιβιστές της PETA
Το στέλεχος της μόδας τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησης στο Instagram πως «αντέδρασα με ακατάλληλο τρόπο σε ένα περιστατικό σε επίδειξη νωρίτερα σήμερα. Δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα να το κάνω»
Απίστευτα σκηνικά σε επίδειξη στη Νέα Υόρκη: Στέλεχος της βιομηχανίας της μόδας ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα ακτιβιστές της PETA
Ντόναλντ Τραμπ: Μπλόκο στις ρυθμίσεις για την ΑΙ – «Ο μόνος έλεγχος που χρειάζεται είναι ένας έξυπνος πρόεδρος»
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια «άρρωστη συνωμοσία» για την υπονόμευση της Τεχνητής Νοημοσύνης και δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες πολλών
τραμπ
Το Πεντάγωνο παραδέχεται για ελλείψεις πυρομαχικών εξαιτίας του πολέμου κατά του Ιράν
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμενε ότι οι διαθέτουν «πρακτικά απεριόριστο απόθεμα πυρομαχικών», όπως δεν έπαψε να επαναλαμβάνει κατά τη διάρκεια του πολέμου
Αμερικανοί στρατιώτες
Μπαράζ επιθέσεων των Χούθι στη Σαουδική Αραβία με drones και βαλλιστικούς πυραύλους – 13 άμαχοι τραυματίστηκαν, ζημιές σε σπίτια
Στοχοποίησαν πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας, της χώρας που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού παγκοσμίως, πυροδοτώντας περαιτέρω άνοδο των τιμών του πετρελαίου
σαουδικη αραβια