Κόσμος

Ο Πασκάλ Ντόναχιου επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup για τρίτη θητεία

«Θα είναι καθήκον μου να ενισχύσω περαιτέρω την κοινή μας νομισματική ζώνη» είπε μεταξύ άλλων

Το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) εξέλεξε σήμερα (7/7/25) τον υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας, Πασκάλ Ντόναχιου, ως πρόεδρό του για μια τρίτη θητεία.

Η νέα θητεία του προέδρου του Eurogroup, διάρκειας δυόμισι ετών, θα ξεκινήσει στις 13 Ιουλίου 2025.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους ομολόγους του για την επανεκλογή του, ο Πασκάλ Ντόναχιου, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του Eurogroup από τον Ιούλιο του 2020.

Ο ίδιος δήλωσε: 

«Ενώπιον σημαντικών γεωπολιτικών αλλαγών, η ζώνη του ευρώ έχει αποδειχθεί πολύ ανθεκτική. Θα είναι καθήκον μου να ενισχύσω περαιτέρω την κοινή μας νομισματική ζώνη και να διευκολύνω την απτή πρόοδο στους βασικούς άξονες εργασίας μας κατά τη διάρκεια αυτής της επόμενης θητείας – από τον δημοσιονομικό συντονισμό έως την Ένωση Κεφαλαιαγορών και από το ψηφιακό ευρώ έως την Τραπεζική Ένωση.

Μια ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική ζώνη του ευρώ θα ενισχύσει τον διεθνή ρόλο του ευρώ, θα ενισχύσει περαιτέρω την ανθεκτικότητα και την ευημερία μας προς όφελος των πολιτών μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας – «Βγήκαν κολυμπώντας από τα παράθυρα για να γλιτώσουν»
Κάτοικοι καταγγέλλουν πως δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τον καιρό στις ευάλωτες περιοχές και πως δεν υπήρξε εντολή για εκκένωση των κατασκηνώσεων στις οποίες πέθαναν αρκετά παιδιά
Διασώστες
O Nετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης και μαζί αναζητούν χώρες για την μετεγκατάσταση των Παλαιστίνιων
«Αποκαθιστά την ειρήνη στη μια χώρα μετά την άλλη», τόνισε ο Νετανιάχου - Ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως έχει εξασφαλίσει εξαιρετική συνεργασία με τις χώρες γύρω από το Ισραήλ για την απομάκρυνση των Παλαιστίνιων
REUTERS
5
«Revenge on Gold Diggers»: Κατακραυγή για το νέο videogame που αναπαράγει τον σεξισμό και τα στερεότυπα της γυναίκας – «χρυσοθήρα»
Οι δημιουργοί του επιμένουν ότι ποτέ δεν είχαν την πρόθεση να «στοχεύσουν τις γυναίκες», αλλά ήθελαν να διευκολύνουν τον «ανοιχτό διάλογο σχετικά με τα συναισθηματικά όρια και τις γκρίζες ζώνες στις σύγχρονες σχέσεις»
Σκηνή από το αμφιλεγόμενο videogame