Κόσμος

Ο Πούτιν συγχαίρει Νετανιάχου και ζητά ενίσχυση της συνεργασίας Ρωσίας – Ισραήλ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε την επιστροφή του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην πρωθυπουργία του Ισραήλ.

Παράλληλα ο Πούτιν υπογράμμισε την επιθυμία του να ενισχύσει τη συνεργασία της Ρωσίας με το Ισραήλ «σε όλους τους τομείς».

«Ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία σας θα συνεχίσει τις προσπάθειες ενίσχυσης της ρωσο-ισραηλινής συνεργασίας σε όλους τους τομείς προς όφελος των λαών μας, της ειρήνης και της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή», τόνισε ο Πούτιν σε μήνυμα του προς τον Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Στη Ρωσία, εκτιμούμε πολύ την προσωπική σας συνεισφορά, επί πολλά χρόνια, στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας», είπε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, ενώ ο Νετανιάχου έχει αποκαλέσει τον Ρώσο ηγέτη «φίλο» πολλές φορές στο παρελθόν.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, το Ισραήλ επιδιώκει να τηρήσει στάση ουδετερότητας σε ό,τι αφορά τη ρωσική εισβολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2