Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ο πρίγκιπας Κάρολος έτρεμε ότι θα τον δολοφονήσουν στην κηδεία της Νταϊάνα – Τα άκουσε στην πομπή!

Ο πρίγκιπας Κάρολος έτρεμε ότι θα τον δολοφονήσουν στην κηδεία της Νταϊάνα – Τα άκουσε στην πομπή!

Εξαιρετικά νευρικός στην κηδεία της Νταϊάνα ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος. Φοβόταν ότι θα τον δολοφονήσουν επειδή τον κατηγορούσαν για τη διάλυση του γάμου τους και είχε γίνει ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός.

Οι περισσότεροι τότε τον κατηγορούσαν για τον χωρισμό από την πριγκίπισσα Νταϊάνα επειδή υπέθεταν ότι είχε σχέση με την τωρινή σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης. Έτσι, όπως γίνεται γνωστό, έτρεμε που περπατούσε ανάμεσα στα πλήθη των πενθούντων κατά τη νεκρική πομπή στις 6 Σεπτεμβρίου 1997.

Στις φωτογραφίες με τους γιους του Γούλιαμ και Χάρι πίσω από την πομπή που μετέφερε τη σορό της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Westminster Abbey φαίνεται σκεπτικός. “Ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν εξαιρετικά νευρικός γιατί ήταν ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός. Σκεφτόταν ότι θα μπορούσε κάποιος να βγάλει ένα όπλο και να τον δολοφονήσει. Οι δρόμοι του Λονδίνου ήταν πολύ ήσυχοι. Μπορούσε κανείς να ακούσει μια καρφίτσα να πέφτει. Μπορούσες να ακούσεις όσα έλεγε ο κόσμος. Έλεγαν “κοιτάξτε τον, κοιτάξτε τον”. Ήταν αρκετά δυσάρεστο. Σε όλη τη διαδρομή μπορούσε να ακούσει ό,τι έλεγαν για εκείνον και δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει”, σημειώνει ο βιογράφος Ingrid Seward στο Henley Literary Festival.

Εξίσου ανήσυχη, σύμφωνα με τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της βασίλισσας Dickie Arbiter, ήταν και η βασίλισσα Ελισάβετ όταν χαιρετούσε τους πενθούντες έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στον απόηχο του θανατηφόρου αυτοκινητιστικού δυστυχήματος στο Παρίσι το καλοκαίρι του 1997. Η βασίλισσα επικρίθηκε επειδή παρέμεινε στη Σκωτία για πολύ καιρό αντί να επιστρέψει στο Λονδίνο όπου κυριαρχούσε η θλίψη μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας.

“Έγινε στόχος από τα μέσα ενημέρωσης επειδή παρέμεινε στο Balmoral. Δεν ήταν νευρική αλλά ανησυχούσε ως προς την υποδοχή που θα της επιφύλασσαν”, σημείωσε ο Dickie Arbiter. Κατηγόρησε επίσης τον αδερφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τον κόμη του Σπένσερ, για υποκρισία μετά τον θάνατό της. “Είχε πολύ κακή σχέση με τον αδερφό της. Όταν τα πράγματα δεν της πήγαιναν καλά, είχε παρακαλέσει τον αδερφό της για ένα από τα σπίτια στο κτήμα του. Της αρνήθηκε με το σκεπτικό πως θα μαζεύονταν τα μίντια. Έτσι η σχέση τους όταν πέθανε δεν ήταν καθόλου καλή. Και όμως αυτός ο νεαρός στάθηκε στο Abbey Westminster και μιλούσε για την αγαπημένη του αδερφή. Ήταν λίγο υποκριτικό”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε