Κόσμος

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας “αδειάζει” τη Μέρκελ: Δεν ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες των ψηφοφόρων

Ο ηγέτης της Βαυαρίας προειδοποίησε σήμερα τους Γερμανούς συντηρητικούς ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια "εξαιρετικά απειλητική" κατάσταση μετά την "καταστροφή" που υπέστησαν οι Χριστιανοδημοκράτες στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, την ευθύνη για την οποία επέρριψε ευθέως στη μεταναστευτική πολιτική της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του “αδελφού” κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ, είπε ότι η καγκελάριος δεν ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες των ψηφοφόρων για τη μεταναστευτική κρίση, αποκαλύπτοντας το βαθύ ρήγμα στους κόλπους των συντηρητικών.

“Η κατάσταση για τους συντηρητικούς είναι πολύ απειλητική” είπε ο Ζεεχόφερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, προσθέτοντας ότι οι ψηφοφόροι έχουν αγανακτήσει με “την πολιτική του Βερολίνου”.

Το CDU υπέστη βαριές απώλειες στις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και κατέλαβε την τρίτη θέση, πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες και από το αντιμεταναστευτικό, ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Ενώ οι ομοσπονδιακές εκλογές απέχουν μόλις έναν χρόνο, η δημοτικότητα της Μέρκελ έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών μετά την απόφασή της να ανοίξει τα σύνορα και να δεχτεί στη χώρα περίπου 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Ζεεχόφερ υποστηρίζει ότι η εκλογική ήττα της Κυριακής ήταν το αποτέλεσμα της αποτυχίας του κόμματος να εξαγάγει τα ορθά συμπεράσματα μετά τις απώλειες που είχε υποστεί σε άλλες τοπικές εκλογές φέτος. Ορισμένα μέλη της CSU επανέλαβαν την έκκλησή τους να τεθεί ένα όριο στον αριθμό των μεταναστών που δέχεται η χώρα.

Η Μέρκελ ανέλαβε η ίδια την Δευτέρα την ευθύνη για την ήττα στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, όμως υπερασπίστηκε τη μεταναστευτική πολιτική της.

Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild, δείχνει ότι το ποσοστό των συντηρητικών κομμάτων (CDU/CSU) σε ομοσπονδιακό επίπεδο παραμένει στο 30,5% ενώ το AfD συγκεντρώνει ποσοστό 15%.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κολομβία: Η συνεργασία ασφάλειας με τις ΗΠΑ τελικά διατηρείται
Η Μπογκοτά κάνει πίσω μετά την ανακοίνωση του Γουστάβο Πέτρο για αναστολή της συνεργασίας, μια απόφαση που είχε προκαλέσει πολιτική κατακραυγή την ώρα που οι σχέσεις με την Ουάσιγκτον περνούν περίοδο έντονων αναταράξεων
Ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο
Νύχτα τρόμου στο Κίεβο: Εκρήξεις και φωτιές από ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους – 1 νεκρός και 15 τραυματίες
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Ανάμεσα στους τραυματίες και μία έγκυος που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση - Με επιδρομή σε πετρελαϊκό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, «απάντησε» η Ουκρανία
Πολυκατοικία
Το BBC ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τον Ντόναλντ Τραμπ για το μοντάζ στην ομιλία του
Είχαν συνδεθεί δύο τμήματα της ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ κατά τρόπο που σχηματιζόταν η εντύπωση ότι παρακινούσε τους υποστηρικτές του να επιτεθούν στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021
BBC
Τέσσερις νεκροί από επίθεση αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε σκάφος με ναρκωτικά στην Καραϊβική
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπολύουν αεροπορικές επιθέσεις σε Καραϊβική και Ειρηνικό εναντίον σκαφών που φέρονται να χρησιμοποιούνταν για διακίνηση ναρκωτικών
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS