Site icon NewsIT
07:21 Τρίτη 15 Απριλίου 2025

Ο Τραμπ «πάγωσε» επιχορήγηση 2,2 δισ. δολαρίων στο Χάρβαρντ γιατί δεν συμμορφώθηκε με απαιτήσεις του

«Η παρενόχληση εβραίων φοιτητών είναι αφόρητη» σημείωσε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας

Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ / REUTERS/Brian Snyder

Σε μια εκδικητική κίνηση ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε πάγωμα επιχορηγήσεων ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προοριζόμενων για το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ γιατί το πανεπιστήμιο δεν συμμορφώθηκε με απαιτήσεις του.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (14.4.2025) ότι αποφάσισε το πάγωμα επιχορηγήσεων προοριζόμενων για το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, από τα πλέον περίβλεπτα στον κόσμο, εξαιτίας της άρνησής του να δεχτεί τις απαιτήσεις της στο πλαίσιο του αγώνα της για την καταπολέμηση του «αντισημιτισμού».

«Η παρακώλυση της μαθησιακής διαδικασίας στις πανεπιστημιουπόλεις αυτά τα τελευταία χρόνια είναι απαράδεκτη. Η παρενόχληση εβραίων φοιτητών είναι αφόρητη.

Η κοινή ειδική επιχειρησιακή ομάδα για τον αγώνα εναντίον του αντισημιτισμού ανακοινώνει το πάγωμα επιχορηγήσεων 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αρκετών ετών», τόνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version