Κόσμος

Ο Τραμπ προσβλήθηκε επειδή ο Ζελένσκι δεν φορούσε κοστούμι – Η ερώτηση Αμερικανού δημοσιογράφου που άναψε την σπίθα για τον καβγά

Σύμφωνα με το πρακτορείο Axios, ο Αμερικανός πρόεδρος ενοχλήθηκε από το ότι ο Ουκρανός ομόλογός του δεν φορούσε κοστούμι

Στην ιστορία θα μείνει η επεισοδιακή συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο με τον Ουκρανό πρόεδρο να αποχωρεί κακήν κακώς από τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Axios, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δέχτηκε συμβουλές από την ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει τη συνηθισμένη στρατιωτική του περιβολή και να επιλέξει κάτι πιο επίσημο.

Όμως, ο Ουκρανός πρόεδρος δεν ακολούθησε ακριβώς τη συμβουλή και αποφάσισε να ντυθεί στα μαύρα.

Κάτι που όπως φαίνεται να ενόχλησε τον Τραμπ, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Axios.

Την ώρα μάλιστα που ο Αμερικανός πρόεδρος έσφιξε το χέρι του Ουκρανού ομολόγου του στην είσοδο της δυτικής πτέρυγας του Λευκού Οίκου και σχολίασε δεικτικά: «Είναι πολύ καλά ντυμένος σήμερα».

Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής συνάντησης μπροστά στις τηλεοπτικές κάρες, ο δημοσιογράφος Μπράιαν Γκλεν (Brian Glenn) ρώτησε τον Ουκρανό πρόεδρο γιατί δεν φοράει κοστούμι, κατηγορώντας τον ότι δεν δείχνει σεβασμό στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο δημοσιογράφος του συντηρητικού δικτύου Real America’s Voice έγραψε: «Η γκαρνταρόμπα του αντικατοπτρίζει άμεσα την έλλειψη σεβασμού που έχει ο Ζελένσκι για τη χώρα μας. Τελεία και παύλα. Οι κριτικοί μπορούν να με κοροϊδεύουν όσο θέλουν. Δεν με νοιάζει».

Η ερώτησή του  δημοσιογράφου προκάλεσε το γέλιο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, που ήταν καθισμένος  ακριβώς μπροστά του.

«Θα φορέσω κοστούμι όταν τελειώσει αυτός ο πόλεμος,» είπε ο Ζελένσκι, χρησιμοποιώντας τη λέξη «kostyum», που σημαίνει «κοστούμι» στα ουκρανικά. «Ίσως κάτι σαν το δικό σας, ναι, ίσως κάτι καλύτερο, ίσως κάτι φθηνότερο δεν ξέρω», σχολίασε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Μπορεί να πάω στη Μέση Ανατολή το Σαββατοκύριακο» – Η εκεχειρία στη Γάζα «είναι πολύ κοντά» λένε αξιοματούχοι
Η εκεχειρία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ είναι «πάει πολύ καλά» λέει ο Τραμπ καθώς βασικοί σύμβουλοί του συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ανώφελη και επιζήμια» η υπουργική σύνοδος στο Παρίσι λέει το Ισραήλ - «Καμία συμφωνία για τη Γάζα δεν θα επιτευχθεί χωρίς τη συγκατάθεσή μας»
Υπουργική σύνοδος με πρωτοβουλία της Γαλλίας για τη μεταπολεμική Γάζα, με ΥΠΕΞ πέντε ευρωπαϊκών, πέντε αραβικών, καθώς και του Καναδά και της Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη της Γάζας
Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός εντός 48 ωρών – «Η αποστολή μου ολοκληρώθηκε» δηλώνει ο Σεμπαστιάν Λεκορνί
Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός εκτιμά ότι μια πολιτική συμφωνία παραμένει εφικτή στην Εθνοσυνέλευση και απορρίπτει κάθε προοπτική άμεσης διάλυσης του κοινοβουλίου
Ο παραιτηθέντας πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
5