Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Τραμπ… τιτίβισε! “Όλα καλά, καμία συνωμοσία”!

Τραμπ
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κανείς δεν περίμενε κάτι διαφορετικό, αλλά αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στις καταιγιστικές εξελίξεις σχετικά με την ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές.

Μια νέα «βόμβα», αναμενόμενη αυτή την φορά, έσκασε στα «χέρια» του Ντόναλντ Τραμπ. Κι αυτό διότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 13 Ρώσους και 3 οργανισμούς για ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι και οι 16 ενήργησαν προκειμένου να βοηθήσουν «υπόγεια» τον Αμερικανό πρόεδρο και να πλήξουν την Χίλαρι Κλίντον.

Κατηγορίες για συνωμοσία κατά των ΗΠΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, τα πρόσωπα αυτά κατηγορούνται για συνωμοσία με στόχο την εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Τρεις από τους υπόπτους κατηγορούνται για συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου και για τραπεζική απάτη και άλλοι πέντε για διακεκριμένη κλοπή ταυτότητας.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι και η ρωσική Υπηρεσία Έρευνας του διαδικτύου.

Σε ένα δικαστικό έγγραφο, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αναφέρεται ότι άρχισαν να παρεμβαίνουν στην πολιτική διαδικασία στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και των προεδρικών εκλογών του 2016, από το 2014.

“Οι ισχυρισμοί ότι Ρώσοι πολίτες παρενέβησαν στις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι παράλογοι”. Αυτό δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Κι ενώ η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, έχει ήδη αρνηθεί τα πάντα, ήρθε και η… επίσημη διάψευση.

Τραμπ: Δεν κάναμε τίποτα μεμπτό

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, διέψευσε τα πάντα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. Επικαλέστηκε “πόλεμο” των Ρώσων πριν καν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ουσιαστικά η δήλωσή του μπορεί να… συμπτυχθεί στις εξήςδύο λέξεις: Όλα καλά!

Συγκεκριμένα αναφέρει ο Τραμπ στο tweet του

Η Ρωσία ξεκίνησε την αντιαμερικανική της εκστρατεία το 2014, πολύ πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος. Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν επηρεάστηκαν. Η καμπάνια Τραμπ δεν έκανε τίποτα το μεμπτό – Καμία συνωμοσία“!

Δείτε την ανάρτηση

Και δελτίο Τύπου

Σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε σχεδόν αμέσως, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου επισημαίνει: Ο Τραμπ ενημερώθηκε για τις κατηγορίες σε βάρος των Ρώσων. Ακόμη μεταφέρει: «Ο Τραμπ νιώθει ικανοποίηση καθώς βλέπει ότι η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα υπογραμμίζει ότι ΔΕΝ υπήρξε ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ μεταξύ του επιτελείου του Τραμπ και της Ρωσίας κι ότι το αποτέλεσμα της κάλπης δεν άλλαξε ούτε επηρεάστηκε».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθύνει έκκληση για ενότητα μεταξύ των πολιτών της χώρας. Ενότητα μπροστά σε εκείνους που προσπαθούν «να σπείρουν τη διχόνοια».

«Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στις αλλόκοτες μεροληπτικές επιθέσεις. Στις κατηγορίες που είναι τόσο παράλογες όσο και ψευδείς. Στις παλαβές θεωρίες που στο μόνο που εξυπηρετούν είναι να προωθούν την ατζέντα πονηρών παικτών όπως της Ρωσίας και δεν κάνουν τίποτα για να προστατεύσουν τις αξίες των θεσμών μας» τονίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις