Κόσμος

Ο Τζο Μπάιντεν σε διαδήλωση απεργών αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μίσιγκαν με ντουντούκα στο χέρι

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν συμμετείχε σε πικετοφορία απεργών αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μίσιγκαν. Είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία αρχηγός του Λευκού Οίκου συμμετέχει σε απεργιακή κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν πήγε την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου σε μία πικετοφορία των απεργών εργατών αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μίσιγκαν.

Η κίνηση χαρακτηρίστηκε «ιστορική» από τον Λευκό Οίκο, αφού είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος παίρνει μέρος σε απεργιακή κινητοποίηση.

Φορώντας ένα κασκέτο με το λογότυπο του συνδικάτου των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία (UAW), ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ απευθύνθηκε στους απεργούς, μιλώντας τους με μία ντουντούκα.

Δείτε φωτογραφίες του Reuters με τον… διαδηλωτή Μπάιντεν:

BIDEN DIADILOSI REUTERS

BIDEN DIADILOSI REUTERS

BIDEN DIADILOSI REUTERS

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στις «θυσίες» που έγιναν για να σωθεί ο τομέας κατά την οικονομική κρίση του 2008 και εκτίμησε ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται «σημαντική αύξηση» στον μισθό τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση