Κόσμος

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν καρατόμησε τον διοικητή του ρωσικού στρατού Όλεγκ Σαλιούκοφ

Πολλοί στρατηγοί και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων συνελήφθησαν με την κατηγορία της διαφθοράς

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντικατέστησε τον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων του στρατού στη Ρωσία, τον Όλεγκ Σαλιούκοφ, σύμφωνα με ένα προεδρικό διάταγμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.

Ο Όλεγκ Σαλιούκοφ αναλαμβάνει αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Ρωσία, ενός σημαντικού συμβουλευτικού οργάνου που συνεδριάζει τακτικά υπό τον Βλαντιμίρ Πούτιν και «απαλλάσσεται από τα τρέχοντα καθήκοντά του», αναφέρεται στο διάταγμα.Γραμματέας του Συμβουλίου είναι ο πρώην υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Αφού τον αντικατέστησε στο υπουργείο αυτό ο οικονομολόγος Αντρέι Μπελούσοφ, πολλοί στρατηγοί και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων συνελήφθησαν με την κατηγορία της διαφθοράς, κάτι που θεωρήθηκε «εκκαθάριση».

Το Κρεμλίνο ωστόσο διαψεύδει ότι επιδίδεται σε «εκστρατεία εκκαθάρισης» και διαβεβαιώνει ότι επρόκειτο για μια συνηθισμένη επιχείρηση καταπολέμησης της διαφθοράς, αφού εδώ και πολλά χρόνια στον αμυντικό τομέα καταγράφονταν πολλά σκάνδαλα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Σαλιούκοφ επέβλεψε τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τους εορτασμούς της 9ης Μαΐου, της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Ο Σαλιούκοφ ήταν επικεφαλής των Χερσαίων Δυνάμεων από το 2014. Επί των ημερών του έγινε η στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία και η εισβολή στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σομαλία: Το πλήρωμα του ελληνικού τάνκερ είναι «καλά στην υγεία του» μετά την επίθεση πειρατών
Το δεξαμενόπλοιο Hellas Aphrodite, με σημαία Μάλτας και ελληνικών συμφερόντων, δέχθηκε επίθεση από πειρατές σε απόσταση 550 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Σομαλίας, ενώ μετέφερε βενζίνη προς τη Νότια Αφρική
Φορτηγό πλοίο
Νεαρή γυναίκα καταγγέλλει βιασμό από ηθοποιό στο Ιράν - Υπέρ του η κοινή γνώμη, αφέθηκε ελεύθερος και ταξίδεψε στο εξωτερικό
Σημειώνεται ότι στο Ιράν, ο βιασμός μπορεί να επιφέρει ακόμη και τη θανατική ποινή, ωστόσο υπάρχει και η δυνατότητα «συγχώρεσης» από το θύμα
Πεγμάν Τζαμσιντί
«Ο χειρότερος πρόεδρος της Γαλλίας»: Τα «πυρά» πρώην συμβούλου του Εμανουέλ Μακρόν
Ο πρώην μέντορας του Γάλλου προέδρου, Αλαίν Μενκ, καταγγέλλει σε συνέντευξή του στο Politico τον ναρκισσισμό και τη μοναχική πορεία του Εμανουέλ Μακρόν, κατηγορώντας τον ότι αποδυνάμωσε τους θεσμούς και ενίσχυσε την άκρα δεξιά
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν