Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «πούντιασε» στο Ιράν – Πεσκόφ: Ψευδές ότι είναι άρρωστος

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «πούντιασε» στο Ιράν – Πεσκόφ: Ψευδές ότι είναι άρρωστος

Ένας βήχας του Βλαντιμίρ Πούτιν, το περίεργο περπάτημά του όταν έφτασε στην Τεχαράνη, δεν ήθελαν και πολύ να «φουντώσουν» ξανά οι φήμες για την υγεία του. Στη γραμμή του επικεφαλής της CIA, πάντως, το Κρεμλίνο λέει ότι ο πρόεδρος είναι υγιέστατος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε στην Τεχεράνη την περασμένη Τρίτη για να συναντήσει τον Ιρανό και τον Τούρκο ομόλογό του. Κι εκεί, είπε ο ίδιος, άρπαξε ένα ελαφρύ κρύωμα.

Αυτός ήταν ο λόγος που κατά τη διάρκεια χθεσινής (20.07.2022) εμφάνισής του, έβηξε. «Είχε πολλή ζέστη στην Τεχεράνη χθες, πάνω από 38 (βαθμούς Κελσίου) και ο κλιματισμός ήταν πολύ δυνατός εκεί. Άρα, ζητώ συγγνώμη», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με το Interfax.

Στο μεταξύ όμως είχε κυκλοφορήσει κι ένα βίντεο που τον έδειχνε να κατεβαίνει από το αεροπλάνο, με το δεξί του χέρι να μοιάζει παράλυτο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, φυσικά, διέψευσε και τις νέες φήμες ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι καλά στην υγεία του.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν εικασίες στη Δύση για την υγεία του προέδρου τους τελευταίους μήνες, αλλά οι αναφορές ότι είναι άρρωστος δεν είναι «τίποτα άλλο παρά ψευδείς».

Τους τελευταίους μήνες, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται ολοένα και πιο πολύ στην κατάσταση της υγείας του, συμπεριλαμβανομένης της περίστασης κατά την οποία φωτογραφήθηκε σε συναντήσεις με ξένους και Ρώσους αξιωματούχους, ενώ ο ίδιος και οι παριστάμενοι κάθονταν στις δύο άκρες ενός μεγάλου τραπεζιού ως προληπτικό μέτρο για την COVID. Κάποιες φορές έχει εμφανιστεί να περπατά με δυσκολία.

Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς ρωτήθηκε για το θέμα σε φόρουμ για την ασφάλεια στις ΗΠΑ, όπου δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι «απολύτως υγιής».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις