Site icon NewsIT
16:49 | 14.07.25

Ο Ζελένσκι πρότεινε για νέα πρωθυπουργό της Ουκρανίας την νυν Υπουργό Οικονομικών Γιούλια Σβιριντένκο

Γιουλία Σβιριντένκο

Η Ουκρανή Υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιουλία Σβιριντένκο / REUTERS / Yves Herman / File Photo

Newsit Newsroom

Υπενθυμίζεται ότι η Γιούλια Σβιριντένκο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε, κατά την διάρκεια σύσκεψης, από την πρώτη αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιούλια Σβιριντένκο να αναλάβει την πρωθυπουργία.

«Συζητήσαμε συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση του οικονομικού δυναμικού της Ουκρανίας, την επέκταση των προγραμμάτων υποστήριξης για τους Ουκρανούς και την αναβάθμιση της εγχώριας παραγωγής όπλων», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

«Για την επίτευξη αυτού του στόχου, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία του μετασχηματισμού της εκτελεστικής εξουσίας στην Ουκρανία» είπε ο Ουκρανός Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ο ίδιος πρότεινε να ηγηθεί της κυβέρνησης η Σβιντιρένκο και να «ανανεώσει σημαντικά το έργο της».

Υπενθυμίζεται, ότι η Γιούλια Σβιριντένκο, 39 ετών, είναι οικονομολόγος και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά.

Ο νυν πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμιχάλ, κατέχει τη θέση από τον Μάρτιο του 2020, γεγονός που τον καθιστά τον μακροβιότερο πρωθυπουργό της χώρας, από την ανεξαρτησία της Ουκρανίας το 1991, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version