Κόσμος

Οι Αμερικανοί χτύπησαν δυνάμεις του Άσαντ σε ουδέτερη ζώνη στη Συρία

- Ο συνασπισμός των δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ, χτύπησε και κατέστρεψε δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ
- Μπήκαν σε "ουδέτερη ζώνη" και αρνούνταν να αποχωρήσουν λένε οι Αμερικανοί
- Κάνουν έκκληση για ενότητα απέναντι στον ISIS

Ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, χτύπησε και κατέστρεψε δυνάμεις του Άσαντ που επιχειρούσαν να μπουν σε ουδέτερη ζώνη στη Νότια Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνασπισμού “Παρά τις προειδοποιήσεις, οι δυνάμεις του καθεστώτος μπήκαν στην συμφωνημένη ουδέτερη ζώνη με τανκ, πυροβολικό, αντιαεροπορικά άρματα, θωρακισμένα οχήματα και περισσότερους από 60 στρατιώτες που αποτελούσαν απειλή για τις δυνάμεις του συνασπισμού και τις σύμμαχες δυνάμεις που στρατοπεδεύουν στο “At Tanf Garrison”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνασπισμού “Παρά τις προειδοποιήσεις, οι δυνάμεις του καθεστώτος μπήκαν στην συμφωνημένη ουδέτερη ζώνη με τανκ, πυροβολικό, αντιαεροπορικά άρματα, θωρακισμένα οχήματα και περισσότερους από 60 στρατιώτες που αποτελούσαν απειλή για τις δυνάμεις του συνασπισμού και τις σύμμαχες δυνάμεις που στρατοπεδεύουν στο “At Tanf Garrison”.

Οι δυνάμεις του συνασπισμού ισχυρίζονται πως προειδοποίησαν αρκετές φορές, πριν καταστρέψουν δύο άρματα του πυροβολικού, ένα αντιαεροπορικό άρμα και ένα τανκ. Στις 18 Μαΐου, οι δυνάμεις του συνασπισμού είχαν πραγματοποιήσει και πάλι επίθεση σε δυνάμεις του Άσαντ, καθώς αυτές προχωρούσαν στην ουδέτε ζώνη. Οι δυνάμεις του συνασπισμού επιχειρούν εδώ και πολλούς μήνες στην περιοχή At Tanf, στην οποία πραγματοποιούνται γυμνάσια, ενώ εκπαιδεύονται και οι φιλοαμερικανικές συριακές δυνάμεις που πολεμούν κατά του ISIS.

Ο συνασπισμός δηλώνει στην ανακοίνωσή του, πως δεν αποζητά μάχες με δυνάμεις του καθεστώτος, όμως παραμένει έτοιμος να αμυνθεί αν δυνάμεις του Άσαντ αρνούνται να φύγουν από τις ουδέτερες ζώνες. Τέλος ζητά από όλες τις πλευρές να επικεντρωθούν στη μάχη κατά του ISIS, που είναι ο κοινός εχθρός και η μεγαλύτερη απειλή για την περιοχή αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Μπριζίτ Μπαρντό: Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα και έσπασε το καλούπι – Έφυγε από τη ζωή η πιο όμορφη του κόσμου
Ηθοποιός και τραγουδίστρια, παγκόσμια σούπερ σταρ, κοινωνικό φαινόμενο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, η Μπριζίτ Μπαρντό, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ
Η Μπριζίτ Μπαρντό υπήρξε για δεκαετίες το απόλυτο είδωλο