Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι αράχνες του Αιτωλικού “κατέκλυσαν” τον πλανήτη [pics]

Οι αράχνες του Αιτωλικού “κατέκλυσαν” τον πλανήτη [pics]

Το φαινόμενο με τις αράχνες στο Αιτωλικό δεν απασχόλησε μόνο τα ελληνικά αλλά και τα ξένα ΜΜΕ. Η εντυπωσιακή εικόνα με τους τεράστιους ιστούς της αράχνης Tetragnatha που είχε καλύψει τα πάντα έκανε τον γύρο του κόσμου και αναπαράχθηκε από το CNN, τον Guardian αλλά και την UsaToday.

Φωτογραφία, με τις αράχνες να έχουν καλύψει τα πάντα, έκανε τον γύρο των social media μέσω του πρακτορείου EPA ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram και ο Economist.

Την εξήγηση του φαινομένου για την οποία μίλησε ειδική επιστήμονας στο newsit.gr την έκανε θέμα και το γερμανικό RTL. Το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή του και σε άλλες περιοχές του κόσμου, τράβηξε το ενδιαφέρον και έχει γίνει θέμα συζήτησης.

Δείτε την ανάρτηση του Economist

Το ίδιο φαινόμενο με τις αράχνες και στο Ισραήλ

Και για να μη νομίζουν οι κάτοικοι του Αιτωλικού ότι είναι μόνοι τους, το ίδιο φαινόμενο από το ίδιο είδος αράχνης είχε κάνει την εμφάνισή του στο Ισραήλ το 2017. Οι όχθες του ποταμού Σορέκ είχαν γεμίσει με ιστούς αράχνης από τα εκατομμύρια αραχνών που έτρωγαν ασταμάτητα κουνούπια.

φωτο: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις