Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ φλέγονται και ο Τραμπ βάζει το Antifa κίνημα στη λίστα των οργανώσεων τρομοκρατίας

Οι ΗΠΑ φλέγονται και ο Τραμπ βάζει το Antifa κίνημα στη λίστα των οργανώσεων τρομοκρατίας
photo Reuters

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει προκαλέσει χάος στις ΗΠΑ με χιλιάδες διαδηλωτές να βρίσκονται στους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη και τα επεισόδια να είναι καθημερινά και όλο και πιο σκληρά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του ρίχνει και πάλι λάδι στη φωτιά και τα βάζει με το κίνημα ANTIFA, για το οποίο δήλωσε πως θα το βάλει στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

photo Reuters

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα κηρύξουν το ANTIFA τρομοκρατική οργάνωση», ανακοίνωσε με tweet ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιρρίπτει στο κίνημα αυτό και άλλους «ριζοσπάστες εξτρεμιστές» τις ταραχές που ξεσπούν κατά την διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς.

Ο Τραμπ συνεχάρη τις δυνάμεις ασφαλείας που κατάφεραν να ελέγξουν χθες το βράδυ την κατάσταση στην Μινεάπολις. «Οι αναρχικοί υπό την ηγεσία κυρίως του Antifa ελέγχθηκαν γρήγορα. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει από τον δήμαρχο από την πρώτη νύχτα και δεν θα είχε υπάρξει πρόβλημα».

Click4more: Τραμπ: ΟΙ ΗΠΑ θα κηρύξουν το ANTIFA τρομοκρατική οργάνωση

Αναφερόταν στο Τζέικομπ Φρέι, τον δημοκρατικό δήμαρχο της Μινεάπολις, από όπου ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια των αστυνομικών. Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τον δήμαρχο «ριζοσπάστη αριστερό».

Δραματική η κατάσταση στους δρόμους – Λεηλασίες και ωμή βία

Την ίδια ώρα η κατάσταση στους δρόμους των ΗΠΑ είναι τραγική με τη βία και τις λεηλασίες να κυριαρχούν. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο του CNN με ένα περιπολικό να σπάει ένα οδόφραγμα για να περάσει μέσα από τους διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη.

Το πρωί της Κυριακής βρέθηκε το πτώμα ενός άνδρα κοντά σε ένα καμένο αυτοκίνητο σήμερα το πρωί στη Μινεάπολη της Μινεσότα, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης, όπου έχουν ξεσπάσει ταραχές μετά τον φόνο, στις αρχές της εβδομάδας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Τσοβίν.

Click4more: ΗΠΑ: Διαδηλωτές για τη δολοφονία Φλόιντ λεηλατούν μέσα σε δευτερόλεπτα κατάστημα της NIKE (video)

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε γύρω στις 4 π.μ. τοπική ώρα για ένα όχημα το οποίο φλεγόταν, σύμφωνα με τον Τζον Έλντερ, τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης. Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα, που βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων από το καμμένο αυτοκίνητο, και το οποίο έφερε μώλωπες. Η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

photo Reuters

Στο Ντάλας, ένας άνδρας ξυλοκοπήθηκε άγρια από εξαγριωμένο πλήθος. Το σοκαριστικό και πολύ σκληρό βίντεο δείχνει μια ομάδα ανθρώπων να τον κλωτσούν ενώ εκείνος είναι πεσμένος στο έδαφος. 10 με 15 άτομα τον χτυπούν ανελέητα μέχρι που μένει αναίσθητος. Λέγεται πως το θύμα κρατούσε μια μασέτα με την οποία απείλησε το πλήθος γιατί «φέρεται να ήθελε», σύμφωνα με την αστυνομία, «να προστατεύσει τη γειτονιά του από τους διαδηλωτές». Ο άνδρας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Πλιάτσικο σε κατάστημα της NIKE στο Σικάγο

Ένα απίστευτο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας όπου δεκάδες κόσμου λεηλατεί το κατάστημα της NIKE στο Σικάγο στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που έχει προκαλέσει χάος στις ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σπάνε την τζαμαρία του καταστήματος της NIKE και παίρνουν ρούχα, παπούτσια και ο,τι άλλο βρισκόταν μέσα στο μαγαζί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις