Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΗΠΑ: Διαδηλωτές για τη δολοφονία Φλόιντ λεηλατούν μέσα σε δευτερόλεπτα κατάστημα της NIKE (video)

ΗΠΑ: Διαδηλωτές για τη δολοφονία Φλόιντ λεηλατούν μέσα σε δευτερόλεπτα κατάστημα της NIKE (video)
twitter

Ένα απίστευτο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας όπου δεκάδες κόσμου λεηλατεί το κατάστημα της NIKE στο Σικάγο στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που έχει προκαλέσει χάος στις ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σπάνε την τζαμαρία του καταστήματος της NIKE και παίρνουν ρούχα, παπούτσια και ο,τι άλλο βρισκόταν μέσα στο μαγαζί.

Η NIKE είναι από τις εταιρίες που μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού καλώντας παράλληλα για ενότητα, μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που έχει μετατρέψει τις ΗΠΑ σε πεδίο μάχης.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let’s all be part of the change. ⠀ ⠀ #UntilWeAllWin

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nike (@nike) στις

Χάος στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε κοντά σε ένα καμένο αυτοκίνητο σήμερα το πρωί στη Μινεάπολη της Μινεσότα, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης, όπου έχουν ξεσπάσει ταραχές μετά τον φόνο, στις αρχές της εβδομάδας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Τσοβίν.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε γύρω στις 4 π.μ. τοπική ώρα για ένα όχημα το οποίο φλεγόταν, σύμφωνα με τον Τζον Έλντερ, τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης. Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα, που βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων από το καμμένο αυτοκίνητο, και το οποίο έφερε μώλωπες. Η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Click4more: Χάος στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ – Πτώμα κοντά σε καμένο αυτοκίνητο στη Μινεάπολη

Στο Ντάλας, ένας άνδρας ξυλοκοπήθηκε άγρια από εξαγριωμένο πλήθος. Το σοκαριστικό και πολύ σκληρό βίντεο δείχνει μια ομάδα ανθρώπων να τον κλωτσούν ενώ εκείνος είναι πεσμένος στο έδαφος. 10 με 15 άτομα τον χτυπούν ανελέητα μέχρι που μένει αναίσθητος. Λέγεται πως το θύμα κρατούσε μια μασέτα με την οποία απείλησε το πλήθος γιατί «φέρεται να ήθελε», σύμφωνα με την αστυνομία, «να προστατεύσει τη γειτονιά του από τους διαδηλωτές». Ο άνδρας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Το βίντεο που ανέβασε στο twitter ο Elijah Schaffer του Blaze TV είναι κάτι περισσότερο από σοκαριστικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις