Κόσμος

Οι Κινέζοι προτιμούν τη Βιέννη – Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των επισκεπτών της αυστριακής πρωτεύουσας από το 2010

Ο αριθμός των Κινέζων τουριστών στη Βιέννη έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από το 2010 και η Βιέννη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς για Κινέζους ταξιδιώτες, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της Βιέννης.

«Η Κίνα θα ξεπεράσει την Ιαπωνία και θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη μη ευρωπαϊκή αγορά μετά τις ΗΠΑ (για τον τουρισμό στη Βιέννη)», δήλωσε ο Νόρμπερτ Κέτνερ, διευθυντής του Οργανισμού, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Xinhua.

Συνολικά 162.000 Κινέζοι επισκέφθηκαν την Βιέννη το 2015, με τον αριθμό τους να αυξάνεται κατά 16% σε ετήσια βάση, δήλωσε ο Κέτνερ. «Καταφέραμε να κάνουμε την Βιέννη έναν ‘προορισμό που πρέπει να δεις’ στην Ευρώπη (για τους Κινέζους τουρίστες)».

Οι λόγοι για την αύξηση αυτή είναι πολλοί. «Στην Κίνα αναδύεται η μεσαία τάξη και έχουν αρκετά χρήματα για ταξίδια», δήλωσε ο Κέτνερ.

«Τα ψώνια είναι πολύ σημαντικά για τους Κινέζους», δήλωσε ο Κέτνερ. «Υπάρχει μια τάση να αγοράζουν ευρωπαϊκές μάρκες στην Ευρώπη. Στην Κίνα, τα προϊόντα πολυτελείας είναι συχνά περιορισμένα. Επιπλέον, οι Κινέζοι έχουν τη συνήθεια να παίρνουν αναμνηστικά στην πατρίδα τους», δήλωσε.

Ένα εμπόδιο για τους Κινέζους επισκέπτες στην Βιέννη είναι ο περιορισμένος αριθμός κέντρων στην Κίνα για την υποβολή αίτησης για χορήγηση βίζας. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας για την ενίσχυση του τουρισμού είναι οι απευθείας πτήσεις.

Επί του παρόντος, οι ταξιδιώτες έχουν πρόσβαση στη Βιέννη μόνο από τη Σανγκάη και το Πεκίνο, ενώ από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν νέα δρομολόγια από το Χονγκ Κονγκ. Ο Κέτνερ, πάντως, είναι αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι στο μέλλον, ο κόσμος θα δει περισσότερους Ασιάτες τουρίστες. «Είμαι βέβαιος ότι η Κίνα πάντα θα είναι μια πολύ σημαντική αγορά για τον τουρισμό μας», δήλωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανακοίνωση ΥΠΕΞ Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ: Ανοιχτά για τα πλοία των μη «εχθρικών» χωρών
Το Ιράν υπογραμμίζει ότι πλοία, εξοπλισμός ή δυνάμεις που ανήκουν στις ΗΠΑ και το Ισραήλ - καθώς και οι συμμετέχοντες στην επίθεση - δεν θεωρούνται ότι διέρχονται με κανονικό ή μη εχθρικό τρόπο και θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τους νόμους του Ιράν
Χάρτης με τα Στενά του Ορμούζ
Αποκάλυψη ΝΥΤ: Οργή Νετανιάχου για το «φιάσκο» της Μοσάντ στο Ιράν – Το παρασκήνιο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο επικεφαλής της Μοσάντ φέρεται να έπεισε τον Νετανιάχου πως στοχευμένες δολοφονίες Ιρανών αξιωματούχων θα οδηγούσαν σε μαζικές διαδηλώσεις που θα έφερναν την ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος και εκείνος με τη σειρά του έπεισε τον Τραμπ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ