Παρασκευή, 10 Μαΐ
19oC Αθήνα

Οι κρατούμενοι του Γκουντάναμο στο Ιλινόις ;

Φυλακή του Γκουαντάναμο ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όσοι δεν μεταφερθούν σε άλλες χώρες αναμένεται να πάνε σε κέντρο στο Ιλινόις.

Σε φυλακή του Ιλινόις ενδέχεται να μεταφερθούν όσοι κρατούμενοι στις στρατιωτικές φυλακές Γκουαντάναμο δεν μεταχθούν σε άλλες χώρες, σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, γράφει σήμερα η εφημερίδα Washington Post.
Σύμφωνα με την αναφορά της εφημερίδας, αξιωματούχοι από τον Λευκό Οίκο, το Υπουργείο Άμυνας και την Υπηρεσία Φυλακών των ΗΠΑ ενημέρωσαν σχετικά την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του Ιλινόις, αναφέροντας ωστόσο ότι είναι πιθανή η επιλογή και άλλης τοποθεσίας, όπως για παράδειγμα το Κολοράντο ή η Μοντάνα.

Σύμφωνα όμως με το άρθρο της Washington Post, όσοι ήταν παρόντες στη συνάντηση έφυγαν πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση θα αγοράσει το αξίας 145 εκατομμυρίων δολαρίων Σωφρονιστικό Κέντρο Τόμσον, το οποίο κτίστηκε το 2008.
Η ιδέα έχει την υποστήριξη των κατοίκων του Τόμσον, μίας πόλης όπου το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 10,5% και σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, με την κίνηση αυτή θα δημιουργηθούν μέχρι και 3.000 νέες θέσεις εργασίας, αλλά βρίσκει αντίθετους τους Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι επικαλούνται λόγους ασφαλείας και φοβούνται ότι “η πολιτεία του Ιλινόις και η μητροπολιτική περιοχή του Σικάγο θα μετατραπούν σε σημείο μηδέν για συνομωσίες τρομοκρατών”. 
Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους αξιωματούχους, η κυβέρνηση Ομπάμα θέλει το Κέντρο Τόμσον όχι μόνο ως φυλακή, αλλά και ως στρατοδικείο, μόλις προστεθεί κτιριακό συγκρότημα δικαστηρίων και κλείσει η φυλακή στο Γκουαντάναμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε