Κόσμος

Οι πρώτες εκλογές στο Κόσοβο

Το κόμμα του Χασίμ Θάτσι προηγείται με 31%, σύμφωνα με τα exit polls.

Το “Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσόβου” του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι προηγείται σημαντικά της “Δημοκρατικής Ένωσης του Κοσόβου” ( LDK) με το 31% των ψήφων στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, σύμφωνα μα τα πρώτα exit polls.

 Εάν τα αποτελέσματα των exit polls για τις πρώτες εθνικές εκλογές που διενεργούνται στο Κόσοβο από το 2008 που ανακήρυξε την ανεξαρτησία του, ο Θάτσι θα χρειαστεί τη στήριξη κι από άλλα κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Το κόμμα της “Δημοκρατικής Ένωσης του Κοσόβου” ( LDK), του δημάρχου της Πρίστινα Μουσταφά Ισά, συγκεντρώνει 25% των ψήφων, σύμφωνα πάντα με τα exit polls που βασίστηκαν στις απαντήσεις 2.000 ατόμων με απόκλιση σφάλματος 2,5 μονάδες.

Τρίτο έρχεται το νεοσχηματισθέν κόμμα Vetevendosje 15% και ακολουθεί το “Μέλλον για τη Συμμαχία του Κοσόβου” (ΑΑΚ) με 12,5%.

Και τα δύο κόμμα επιδιώκουν την ένταξη του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων των κρατικών επιχειρήσεων και των συνομιλιών με τη Σερβία, αλλά έχουν ανακοινώσει ελάχιστες λεπτομέρειες των προγραμμάτων τους για να προωθήσουν μια από τις φτωχότερες οικονομίες της Ευρώπης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν ακόμη ένα τάνκερ με πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα – Κλιμακώνεται η ένταση στην Καραϊβική
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι τα δύο πρώτα πετρελαιοφόρα που κατασχέθηκαν λειτουργούσαν στη μαύρη αγορά και προμήθευαν πετρέλαιο σε χώρες που υπόκεινται σε κυρώσεις.
Τάνκερ