Κόσμος

Οικονομικό κίνητρο στους νοσηλευτές να… πλέουν τα χέρια τους!

Δεν πρόκειται για πρωτοβουλία που συνδέεται με την καθαριότητα των εργαζομένων στο νοσοκομείο Μαντζιαγκάλλι του Μιλάνου, αλλά με μέθοδο για να μειωθεί η μετάδοση λοιμώξεων στα νεογνά.

Η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να προσφέρει οικονομικά κίνητρα στο προσωπικό που δέχθηκε να πλένει συχνότερα τα χέρια του. Και αυτό γιατί έτσι, εκτιμάται ότι θα μειωθεί η μετάδοση λοιμώξεων, ιδίως στα νεογέννητα που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν επισήμως, ένα χρόνο μετά από την πρώτη εφαρμογή του πιλοτικού αυτού σχεδίου, το ποσοστό των λοιμώξεων στα νεογέννητα που χρήζουν ειδικής φροντίδας, μειώθηκε κατά ποσοστό 30%.

Οι νοσοκόμοι που δέχθηκαν να πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο πείραμα, έλαβαν ετήσιο επίδομα της τάξης των 200 ευρώ. Σύμφωνα με τον αρχίατρο του Μαντζιαγκάλλι, Φάμπιο Μόσκα “το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό, διότι, τα νεογέννητα με προβλήματα υγείας, παρουσιάζουν, συχνά, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι εύκολο να προσβληθούν από λοιμώξεις. Κάτι που ισχύει ακόμη περισσότερο για τα νεογνά που ζυγίζουν λιγότερο από ενάμιση κιλό”.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Μαντζιαγκάλλι, οι νοσοκόμοι δέχθηκαν να εγκατασταθεί κλειστό κύκλωμα με κάμερες για την παρακολούθηση της σωστής εφαρμογής του “πρωτοκόλλου για το πλύσιμο των χεριών”. Η όλη διαδικασία, για να μπορέσουν να απαλειφθούν όσα περισσότερα μικρόβια γίνεται, πρέπει να κρατά τουλάχιστο ένα λεπτό.

Πριν την επαφή με τα μωρά, ένα ειδικό μηχάνημα, μετρά, επίσης, στις παλάμες, το συνολικό ποσοστό των εναπομείναντων βακτηριδίων. Σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις που δημοσιεύονται από τον ιταλικό τύπο, κάθε χρόνο, σε όλη την χώρα, θα μπορούσαν να αποφευχθούν τουλάχιστον 200.000 νοσοκομειακές λοιμώξεις, χάρη σε βελτίωση των συνθηκών υγιεινής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Κορσική
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον 26χρονο και όταν απέτυχαν ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές
Πυροβολισμοί στην Κορσική
5
Ο Ζελένσκι «ρίχνει το γάντι» στον Τραμπ: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ουκρανία θα στηρίξει την πρόταση των ΗΠΑ για τριμερείς συνομιλίες, εφόσον κάτι τέτοιο διευκολύνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων και ανοίξει τον δρόμο για μια σύνοδο κορυφής
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι