Κόσμος

Όλαφ Σολτς: Η ΕΕ θα απαντήσει με μια φωνή στους δασμούς Τραμπ

Υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν είναι αφελής, ούτε και αδύναμη

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς τόνισε πως η ΕΕ θέλει να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, αλλά θα απαντήσει με μια φωνή αν επιβληθούν οι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ σε χάλυβα και αλουμίνιο.

Μιλώντας στα εγκαίνια της βιομηχανικής εμπορικής έκθεσης του Ανόβερου, όπου φέτος τιμώμενη χώρα είναι ο Καναδάς, ο Όλαφ Σολτς υπογράμμισε επίσης ότι ο Καναδάς είναι ανεξάρτητη χώρα, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά προσάρτηση στις ΗΠΑ.

«Είμαστε στο πλευρό σας!» είπε ο Σολτς, προσθέτοντας: «Ο Καναδάς δεν ανήκει σε κανέναν άλλο. Ο Καναδάς είναι ένα περήφανο, ανεξάρτητο έθνος».

Αναφερόμενος στα σχέδια του Τραμπ να επιβάλει δασμούς, ο Σολτς είπε ότι η απάντησή του στις πολιτικές «πρώτα η χώρα μου» είναι περισσότερο ελεύθερο εμπόριο, μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και περισσότερη τεχνολογική κυριαρχία. Υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν είναι αφελής, ούτε και αδύναμη, υπενθυμίζοντας ότι οι εμπορικοί πόλεμοι είναι επιζήμιοι για όλες τις πλευρές.

«Λέω λοιπόν στις Ηνωμένες Πολιτείες: στόχος της Ευρώπης παραμένει η συνεργασία. Αν όμως οι ΗΠΑ δεν μας αφήσουν άλλη επιλογή, όπως με τους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο, εμείς ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιδράσουμε ενιαία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το χρονικό της σύλληψης του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου - Οι κατηγορίες, ο Επστάιν, ο βασιλιάς Κάρολος και η οργή των Άγγλων
Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου, «το αγαπημένο παιδί» της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής λόγω της στενής σχέσης που είχε με τον Τζέφρι Επστάιν
Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου
Reuters: Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες δεν «βλέπουν» λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – «Θέατρο διαπραγματεύσεων»
«Η Ρωσία δεν επιδιώκει μια ειρηνευτική συμφωνία. Επιδιώκει τους στρατηγικούς της στόχους, και αυτοί δεν έχουν αλλάξει» δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών
Πόλεμος στην Ουκρανία
Συγκλονίζει η μητέρα του δίχρονου αγοριού στην Ιταλία μετά τη μεταμόσχευση κατεστραμμένης καρδιάς και το «όχι» για νέα επέμβαση - «Όσο αναπνέει ελπίζω»
«Πρέπει να αντέξω, έχω άλλα δύο παιδιά», λέει η μητέρα για τον μικρό Ντομένικο που παραμένει στη ζωή μόνο χάρη σε ένα μηχάνημα που, όμως, βλάπτει προοδευτικά τα όργανα του
Η Patrizia Mercolino, μητέρα του μικρού παιδιού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μεταμόσχευση καρδιάς φεύγει από το νοσοκομείο Monaldi μαζί με τον πατέρα και συγγενείς στη Νάπολη της Ιταλίας