Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Όλι Ρεν: Ο εμπορικός πόλεμος συνεχίζεται και η ΕΚΤ αποφάσισε να λάβει μέτρα

Όλι Ρεν: Ο εμπορικός πόλεμος συνεχίζεται και η ΕΚΤ αποφάσισε να λάβει μέτρα
photo intime

Ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος δεν πρόκειται να καταλαγιάσει σύντομα και η ΕΚΤ αποφάσισε να λάβει μέτρα, σύμφωνα με τον Όλι Ρεν.

Ο επικεφαλής της φιλανδικής κεντρικής τράπεζας, Όλι Ρεν τόνισε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη και αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΚΤ έδωσε νέα ώθηση στην Ευρωζώνη με φθηνή χρηματοδότηση για τις τράπεζες και ο πρόεδρός της, ο Μάριο Ντράγκι, δήλωσε πως είναι έτοιμη να εξετάσει ένα ευρύτερο πλέγμα μέτρων για να αυξήσει τον πληθωρισμό, ο οποίος κινείται από το 2013 χαμηλότερα από τον στόχο της ΕΚΤ.

Ο Όλι Ρεν, διευκρινίζοντας την δήλωση του Μάριο Ντράγκι, σημείωσε πως δεν υπάρχουν ταμπού και πως πέραν μίας μείωσης του επιτοκίου ή περισσότερων αγορών ομολόγων, βρίσκονται στο τραπέζι και περαιτέρω αλλαγές στην κατεύθυνση που δίνει η ΕΚΤ όσον αφορά τα επιτόκια και μία κλιμάκωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων από την κεντρική τράπεζα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί, αν το απαιτήσουν οι οικονομικές εξελίξεις, να ενισχύσει την κατεύθυνση για την πολιτική της και τη σύνδεσή της με την επίτευξη του στόχου για τη σταθερότητα των τιμών, να μειώσει τα επιτόκια νομισματικής πολιτικής και να καθιερώσει πιθανά μέτρα άμβλυνσης των συνεπειών της και/ή να αρχίσει ξανά τις καθαρές αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος αγορών ομολόγων», είπε ο Ρεν σε συνέντευξη Τύπου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις