Κόσμος

Ομπάμα: Όλος ο πλανήτης ζηλεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γιόρτασε την εθνική εορτή των ΗΠΑ, την επέτειο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας του 1776, λέγοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παραμένουν το πρότυπο δημοκρατίας και κοινωνίας για τον υπόλοιπο πλανήτη.

“Πριν από 238 χρόνια, οι ιδρυτές μας συνεδρίαζαν στη Φιλαδέλφεια εγκαινιάζοντας την αμερικανική εμπειρία”, δήλωσε ο Ομπάμα κατά την εβδομαδιαία τηλεοπτική ομιλία του, την οποία έκανε 24 ώρες νωρίτερα, την αργία της 4ης Ιουλίου. “Αυτοί οι πατριώτες”, τόνισε, “ήταν ενωμένοι γύρω από μια απλή αλήθεια: είμαστε όλοι φτιαγμένοι ίσοι, ο Δημιουργός μας έχει όλους προικίσει με ορισμένα απαράγραπτα δικαιώματα και στα δικαιώματα αυτά περιλαμβάνονται η ζωή, η ελευθερία και η επιδίωξη της ευτυχίας”.

Η πεποίθηση αυτή “μας βοήθησε να οικοδομήσουμε την πιο ισχυρή δημοκρατία, την πιο μεγάλη μεσαία τάξη και τον πιο ισχυρό στρατό που γνώρισε ποτέ ο κόσμος”.

“Και σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία χώρα στη Γη που δεν θα άλλαζε πρόθυμα τη θέση της με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής”, συνεχίζει ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα επωφελήθηκε επίσης από τη δήλωσή του για να “κλείσει το μάτι” στον τερματοφύλακα της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας των ΗΠΑ, τον Τιμ Χάουαρντ, η επίδοση το οποίου στα προημιτελικά του Μουντιάλ εναντίον του Βελγίου θεωρήθηκε ηρωική στην πατρίδα του, παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί αποκλείστηκαν.

“Ξέρω πως υπάρχει αίτημα στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου για να γίνει ο Τιμ Χάουαρντ ο επόμενος υπουργός Άμυνας”, δήλωσε. “Αν η θέση αδειάσει, θα το σκεφθώ”.

Διαβάστε

Οι Αμερικανοί πιστεύουν πως ο Ομπάμα είναι ο χειρότερος πρόεδρος

Κατάφεραν να μπερδέψουν παίκτη της Αγγλίας με τον Ομπάμα! (ΦΩΤΟ)

«Δεν θα γίνω Χίλαρι!»

Ιράν: “Ο Ομπάμα δεν αγωνίζεται κατά της τρομοκρατίας”, λέει ο υφυπουργός εξωτερικών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ιράν - Συνεχίζονται για 5η μέρα οι κινητοποιήσεις
Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα πως ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν μέλος της παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Μπασίτζ, που αναπτύσσεται για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις
Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Ελβετία: Αυτό είναι το δημοφιλές μπαρ Constellation στο Κραν Μοντανά όπου έγινε η φονική έκρηξη – Λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια
Νεανικό μπαρ για μπύρες και χορό, όχι ιδιαίτερα πολυτελές - Έγινε ιδιαίτερα γνωστό τη δεκαετία του 1980, όταν φιλοξενούσε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκι
Το εσωτερικό από το μπαρ Le Constellation που πήρε φωτιά
Ελβετία: «Κερί γενεθλίων σε σαμπάνια» προκάλεσε την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν Μοντανά την Πρωτοχρονιά
Μεταξύ των θυμάτων και ξένοι τουρίστες - «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όλο το νυχτερινό κέντρο πήρε φωτιά. Τρέξαμε όλοι έξω ουρλιάζοντας», αφηγούνται δύο νεαρές Γαλλίδες
Το θέρετρο Κραν Μοντανά στην Ελβετία όπου ξέσπσε η φονική έκρξη και πυρκαγιά
34