Κόσμος

Οργή στη Γαλλία από τον θάνατο νεαρού σε πάρτι του Facebook

Οι γαλλικές αρχές έκαναν σήμερα έκκληση για τη λήψη μέτρων ώστε να ελέγχονται τα κοκτέιλ πάρτι που διοργανώνονται μέσω του Facebook μετά από το θάνατο ενός νεαρού προφανώς από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

 

“Δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσει κάτι τέτοιο”, είπε ο Ζαν-Μαρκ Αϊρό, δήμαρχος της Νάνδης, όπου συνέβη το μοιραίο περιστατικό.
 
Ο άνδρας, ηλικίας 21 ετών, έπεσε από μία γέφυρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης μετά από ένα πάρτι που είχε διοργανωθεί μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο παρεβρέθηκαν περίπου 10.000 άνθρωποι.
 
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υπέκυψε στα τραύματά του χθες. Ο Αϊρό είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info ότι ο νεαρός είχε καταναλώσει υπερβολικά πολύ αλκοόλ στο πάρτι που ονομάστηκε “Facebook aperitif”.
 
Στη διάρκεια και μετά το πάρτι, η αστυνομία στη Νάνδη συνέλαβε 41 ανθρώπους με τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών, δημόσιας μέθης και πρόκλησης βίας.
“Αυτό είναι ένα εθνικό πρόβλημα και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί”, είπε ο Αϊρό και πρόσθεσε ότι θα καλέσει τον υπουργό Εσωτερικών, Μπρις Ορτεφέ, να διοργανώσει μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το θέμα.
“Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το νέο κοινωνικό φαινόμενο”, είπε ο δήμαρχος της Νάνδης.
 
Τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένα άλλο πάρτι μέσω Facebook, στη Νάνδη, δεκάδες νεαροί έχασαν τις αισθήσεις τους από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και 38 από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.
 
Πρόκειται για μία νέα μόδα που διαδίδεται όλο και περισσότερο στη Γαλλία, όπου παρεμφερή πάρτι έχουν διοργανωθεί εντός του χρόνου και σε άλλες πόλεις.
 
Οι διοργανωτές του Facebook aperitif που έχει προγραμματιστεί να γίνει κοντά στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, στις 23 Μαϊου, αναμένουν τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανησυχίες για ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια - Καμία εξωτερική παροχή ρεύματος εδώ και 3 μέρες μετά από ουκρανικούς βομβαρδισμούς
Οι δοκιμές αντοχής μετά την καταστροφή του αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα έδειξαν ότι ένας πυρηνικός σταθμός λειτουργεί χωρίς εξωτερική τροφοδοσία για 72 ώρες, υπέρβαση αυτού του χρονικού ορίου δεν έχει δοκιμαστεί
Ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια από την όχθη της τεχνητής λίμνης Καχόβκα στη Νικόπολη
Το νυφικό της βασίλισσας Ελισάβετ Β’: Το σύμβολο αναγέννησης της μεταπολεμικής Βρετανίας που κόστισε πάνω από 1 εκατ. δολάρια
Με 10.000 μικροσκοπικά μαργαριτάρια και ουρά πέπλου άνω των 4 μέτρων, το συγκεκριμένο νυφικό υπήρξε το σύμβολο για τη νέα εποχή που θα έφερνε η βασιλεία της τότε πριγκίπισσας
Queen Elizabeth II, Princess Elizabeth marries Prince Philip 20th November - 1947. The happy couple leave Westminster Abbey. (Photo by Topix Thomson/NCJ Archive/Mirrorpix via Getty Images)