Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

I see dead people: Όσκαρ, ο γάτος με την έκτη αίσθηση! (VIDEO)

I see dead people: Όσκαρ, ο γάτος με την έκτη αίσθηση! (VIDEO)

Είναι ο γάτος με τις… επτά ζωές και τις έξι αισθήσεις. Ο 10 ετών Όσκαρ μεγάλωσε στο γηροκομείο του Steere στη Βρετανία και τώρα στα… γεράματα έχει αρχίσει να γίνεται γνωστός για έναν μακάβριο λόγο: μπορεί να προβλέπει ποιος θα πεθάνει.

Το έχει κάνει ήδη με 100 ανθρώπους: έχει προβλέψει το θάνατό τους.

Ο Όσκαρ δεν είναι πολύ κοινωνικός, λένε οι νοσοκόμες που δουλεύουν στο γηροκομείο και τον έχουν μεγαλώσει. Περιφέρεται στους διαδρόμους του κτιρίου και πλησιάζει μόνο όποιους θέλει εκείνος.

Μόνο που έχει αποδειχθεί πως οι άνθρωποι που επιλέγει για να τους… τριφτεί και να γίνει παιχνιδιάρης μαζί τους είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στα τελευταία τους.

Ο ταλαντούχος γατούλης έχει αποδείξει πολλές φορές πως οι γιατροί κάνουν λάθος.

Η έκτη αίσθηση του Όσκαρ αποκαλύφθηκε το 2007 μέσα από ένα άρθρο του New England Journal of Medicine και από τότε πιστεύεται ότι έχει προβλέψει το θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων!

Ο δρ David Dosa που έγραψε το άρθρο στο New England Journal of Medicine θεωρεί πως ο Όσκαρ πιθανότατα ανταποκρίνεται σε κάποια φερορμόνη ή σε κάποια μυρωδιά.

Οι ικανότητες του Όσκαρ έχουν πείσει το προσωπικό του γηροκομείου, που πλέον όταν τον βλέπουν να πλησιάζει σε κάποιον έχουν το χρόνο να επικοινωνήσουν και να προετοιμάσουν την οικογένεια.

Πέρα απ’ αυτό όμως, ο Όσκαρ κάνει και κάτι ακόμα, πολύ πιο σημαντικό: προσφέρει συντροφιά και τρυφερότητα σε ανθρώπους που χωρίς εκείνον θα πέθαναν ολομόναχοι!

Έχει φτάσει κι εκείνος κοντά στο θάνατο. Τον Νοέμβριο του 2013 έπαθε αλλεργικό σοκ. Η καρδιά του σταμάτησε και για μερικά λεπτά, είχε πεθάνει. Αλλά κατάφερε να επανέλθει χάρη στη βοήθεια των κτηνιάτρων.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε