Κόσμος

Ουγγαρία και Σλοβενία ανοίγουν τα μεταξύ τους σύνορα μέχρι την 1η Ιουνίου

H Ουγγαρία και η Σλοβενία συμφώνησαν σε έναν οδικό χάρτη προς το σταδικό άνοιγμα του συνόρου τους μέχρι την 1η Ιουνίου.

Η Ουγγαρία ξεκίνησε από σήμερα την άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στη Βουδαπέστη παρότι οι κάτοικοι της πόλης που θα μετακινούνται με τα δημόσια μέσα μεταφοράς και θα επισκέπτονται τα καταστήματα θα είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα.

“Η επανέναρξη των οικονομιών μας δεν είναι δυνατή χωρίς την επανέναρξη της διεθνούς συνεργασίας”, έγραψε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ο ετήσιος όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο αυτών χωρών της ΕΕ ανέρχεται σε περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

“Επομένως, χωρίς να διακινδυνεύουμε την προστασία της υγείας, η οποία είναι προτεραιότητα, απαιτείται μια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στα σύνορα”, έγραψε ο ίδιος.

Το σταδιακό άνοιγμα είναι στα σχέδια της κυβέρνησης με στόχο να αποφευχθεί ένα πιο μακροχρόνιο και σφοδρότερο πλήγμα της οικονομίας, η οποία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περίπου 4% αυτόν τον χρόνο, σύμφωνα με μια έρευνα του Reuters.

Μέχρι σήμερα η Ουγγαρία έχει καταγράψει 3.535 κρούσματα του κορονοϊού, 462 θανάτους από covid-19 και 1.400 περιπτώσεις ασθενών που έχουν αναρρώσει.

Η Σλοβενία έχει καταγράψει 1.466 κρούσματα και 104 θανάτους.

Ο Σγιάρτ είπε ότι το lockdown στις δύο χώρες απέτρεψε την μεγαλύτερη εξάπλωση του κορονοϊού επιτρέποντας μια σταδιακή επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας.

“Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση μιας σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων στα σύνορα, θέτοντας ως ημερομηνία στόχο την 1η Ιουνίου”, σημείωσε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ