Κόσμος

Ουκρανία: 10 οι νεκροί από το ρωσικό βομβαρδισμό στην Λβιβ

Στους 10 έχουν ανέβει οι νεκροί από πυραυλικό πλήγμα της Ρωσίας στη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, η οποία έπληξε μεγάλη πολυκατοικία.

Η στέγη και ο πάνω όροφος του κτιρίου έχουν καταστραφεί στη “χειρότερη επίθεση εναντίον πολιτικών υποδομών της Λβιβ από την αρχή του πολέμου”, όπως δήλωσε ο Αντρίι Σαντόβιι δήμαρχος της πόλης αυτής της Ουκρανίας, που απέχει 70 χιλιόμετρα από την Πολωνία.

“Ένα δέκατο πτώμα μόλις εντοπίστηκε. Πρόκειται για μία γυναίκα”, ανέφερε ο ίδιος στο Telegram, προσθέτοντας ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση έρευνας στο κατεστραμμένο κτίριο.

Ο Σαντόβιι κήρυξε δύο ημέρες πένθους προς τιμή των θυμάτων.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Μακσίμ Κοζίτσκι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του κτιρίου αργά χθες το βράδυ. Μεταξύ των νεκρών είναι μια 32χρονη γυναίκα και η 60χρονη μητέρα της. Εξάλλου το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι τραυματίες φτάνουν τους 42, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ενώ επτά άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια.

A view shows a site of a residential building hit by a Russian missile strike, amid Russia's attack on Ukraine, in Lviv, Ukraine July 6, 2023. REUTERS

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας επεσήμανε ότι η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον της Λβιβ με πυραύλους Kalibr, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα, προσθέτοντας ότι επτά από τους δέκα καταρρίφθηκαν.

Ο Σαντόβιι δήλωσε ότι από τη ρωσική επίθεση υπέστησαν ζημιές 35 σπίτια, ένα κτίριο γραφείων, μια φοιτητική εστία, ένα σχολείο και 50 οχήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 14